bárány rolád

Hozzávalók:

  • 80 dkg szeletelt báránycomb
  • 40 dkg darált bárányhús
  • 30 dkg édes sajt
  • 1 tojás
  • 30 dkg vaj
  • 1 dl olívaolaj
  • fél l száraz fehér bor
  • ízlés szerit só, bors, zsálya, szerecsendió
Elkészítés

A szeletelt báránycombot kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük friss zsályalevéllel. A darált bárányhúshoz hozzáadjuk a tojást, a sót, a szerecsendiót, a reszelt sajtot és meglocsoljuk kevés olíva olajjal. Összedolgozzuk, és ezt töltjük a bárányszeletbe. A roládot lisztezzük és vajon kérget sütünk rá. Felöntjük fehér borral és fedő alatt készre pároljuk. Köretként friss rukkola salátát tálalunk hozzá.