Bárány- és kecskehús nyárson

Hozzávalók 12 főre:

  • 5 kg faszén
  • 6 kg bárány- vagy kecskehús
  • 1 citrom
  • 1 ü sör (na meg egy-kettő, amíg sül, ivás céljából)
  • oregano (aki szereti)
Elkészítés

Meggyújtjuk a faszenet és megvárjuk, amig csak a jól izzó parázs marad belőle. Közben nyársra húzzuk a kb. 4 centis kockákra vágott húst (megkérhetjük a hentesünket, hogy ezt végezze el helyettünk a csontok miatt). A húst nem sózzuk az elején.

Feltesszük a nyársakat, majd fél óra múlva sózzuk csak a húst. Állandóan figyeljük, ahol kicsit lecsöpög a zsír, és felcsap a láng, sót rászórunk a parázsra és akkor kialszik. Másfél óra múlva elkezdjük sörrel fröcskölni. Két óra sütés kell neki, az utolsó negyedórában, mikor már elkezd habzani a hús, akkor már majdnem kész van, meglocsoljuk citrommal. Lehúzzuk a nyársról, ízlés szerint beszórhatjuk oregánóval. Forrón tálaljuk salátával.