Sült burgonya kecskesajtos mártogatóssal

Hozzávalók:

 

  • 1 kg burgonya
  • kb. 1-1,5 dl olívaolaj (lehet pl. rozmaringos)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 20 dkg kecskesajt (friss, nem érlelt vagy penészes)
  • 5 dkg mascarpone
  • 1 dl tejföl
  • 1 kis csokor snidling
Elkészítés

A krumplit megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, és megfőzzük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az olívaolajat fűszerezzük meg alaposan sóval, borssal, préselt fokhagymával. Ha már eleve fűszeres olajat használok, akkor nem is teszek hozzá mást. Ha nem, akkor mehet bele rozmaring vagy bazsalikom. A főtt krumplit leszűrjük, és alaposan megforgatjuk a fűszeres olajban. Betoljuk 50-60 percre a forró sütőbe, amíg szép aranybarnára sül.

A kecskesajtot, a krémsajtot és a tejfölt mixerbe vagy késes aprítóba tesszük, és homogén krémet keverünk belőle. Aprított snidlinggel ízesítjük, és a krumpli mellé tálaljuk kis tálkákban.