Spenótos juhtúróval töltött burgonya

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb vagy 8 kisebb héjában főtt burgonya
  • 20 dkg friss spenót
  • 2 gerzd fokhagyma
  • 10 dkg juhtúró
  • 1 tojás
  • 5 dkg vaj
  • bors
Elkészítés

Meghámozzuk és kettévágjuk a főtt krumplikat. A belsejüket egy kicsi éles kés vagy egy karalábévájó segítségével kikaparjuk, félretesszük. A megtisztított, megmosott, lecsöpögtetett parajt kevés vajon megfonnyasztjuk, elkeverjük a zúzott fokhagymával, a juhtúróval, meg a kivájt, apróra összevágott burgonyadarabokkal. Pár percig együtt pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Visszatöltjük az előkészített burgonyacsónakokba. Egy kisebb tepsit kikenünk a megmaradt vajjal, beleültetjük a megtöltött krumplikat, és 180-200 °C-os forró sütőben jól átpirítjuk.