Hozzávalók:
- 4 nagyobb vagy 8 kisebb héjában főtt burgonya
- 20 dkg friss spenót
- 2 gerzd fokhagyma
- 10 dkg juhtúró
- 1 tojás
- 5 dkg vaj
- só
- bors
Elkészítés
Meghámozzuk és kettévágjuk a főtt krumplikat. A belsejüket egy kicsi éles kés vagy egy karalábévájó segítségével kikaparjuk, félretesszük. A megtisztított, megmosott, lecsöpögtetett parajt kevés vajon megfonnyasztjuk, elkeverjük a zúzott fokhagymával, a juhtúróval, meg a kivájt, apróra összevágott burgonyadarabokkal. Pár percig együtt pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Visszatöltjük az előkészített burgonyacsónakokba. Egy kisebb tepsit kikenünk a megmaradt vajjal, beleültetjük a megtöltött krumplikat, és 180-200 °C-os forró sütőben jól átpirítjuk.