
Hozzávalók 4 személyre:
- 10 dkg füstölt sonka
- olaj
- 20 dkg juhtúró
- 1 tojás
- 4 dkg zsemlemorzsa
- 4 egész csirkecomb
- 10 dkg vaj
- 30 dkg zöldborsó
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- 30 dkg főtt rizs
Elkészítés
A füstölt sonkát kis kockákra vágjuk, majd kevés olajon kicsit megpirítjuk. Keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a juhtúrót, a tojást és a zsemlemorzsát, összekeverjük.
A tölteléket cső nélküli habzsákba szedjük, és a csirkecomb bőre alá töltjük. A csirkét kívülről besózzuk, majd olajozott tepsibe tesszük, és 160 fokos sütőben kb. 45 perc alatt pirosra sütjük.
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, a zöldborsót megforgatjuk rajta, megszórjuk a vágott petrezselyemmel és sóval, borssal. Hozzáadjuk a főtt rizst, összeforgatjuk. Köretként a hús mellé tálaljuk.
(Nők Lapja Konyha 2014. április)