Sonkás juhtúróval töltött csirkecomb rizibizivel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 dkg füstölt sonka
  • olaj
  • 20 dkg juhtúró
  • 1 tojás
  • 4 dkg zsemlemorzsa
  • 4 egész csirkecomb
  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • 30 dkg főtt rizs
Elkészítés

A füstölt sonkát kis kockákra vágjuk, majd kevés olajon kicsit megpirítjuk. Keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a juhtúrót, a tojást és a zsemlemorzsát, összekeverjük.

A tölteléket cső nélküli habzsákba szedjük, és a csirkecomb bőre alá töltjük. A csirkét kívülről besózzuk, majd olajozott tepsibe tesszük, és 160 fokos sütőben kb. 45 perc alatt pirosra sütjük.
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, a zöldborsót megforgatjuk rajta, megszórjuk a vágott petrezselyemmel és sóval, borssal. Hozzáadjuk a főtt rizst, összeforgatjuk. Köretként a hús mellé tálaljuk.

(Nők Lapja Konyha 2014. április)