![Puliszkagombóc](/sites/default/files/styles/full_width/public/media/images/puliszkagomboc.jpg?itok=DE4FIJLI)
Hozzávalók 4 fő részére:
- 25 dkg kukoricaliszt
- 1 tk só
- 15 dkg juhtúró
- 2 dl tejföl
- 1 l víz
- 1 ek vaj (a sütőtál kikenéséhez)
Elkészítés
1 liter vizet felforralunk a sóval, majd állandóan kavarva beleöntjük a kukoricalisztet. Állandó kavarás mellett kb. 5 perc alatt sűrűre főzzük. Tűzről levesszük, lefedjük, és hűlni hagyjuk. A hideg puliszkából vizes kézzel kiveszünk egy maréknyit, ellapítjuk, a közepébe juhtúrót teszünk, és gombóccá formázzuk. A gombócokat egy vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 5 percig sütjük. Jó sok tejföllel meglocsolva tálaljuk.