Puliszkagombóc

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 25 dkg kukoricaliszt
  • 1 tk só
  • 15 dkg juhtúró
  • 2 dl tejföl
  • 1 l víz
  • 1 ek vaj (a sütőtál kikenéséhez)
Elkészítés

1 liter vizet felforralunk a sóval, majd állandóan kavarva beleöntjük a kukoricalisztet. Állandó kavarás mellett kb. 5 perc alatt sűrűre főzzük. Tűzről levesszük, lefedjük, és hűlni hagyjuk. A hideg puliszkából vizes kézzel kiveszünk egy maréknyit, ellapítjuk, a közepébe juhtúrót teszünk, és gombóccá formázzuk. A gombócokat egy vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 5 percig sütjük. Jó sok tejföllel meglocsolva tálaljuk.