Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 dkg puha kecskesajt
  • 1 csokor snidling
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 tojás
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 evőkanál vaj a formák kikenéséhez
  • A salátához:
  • 2 paradicsom
  • 1 kígyóuborka
  • 1 csg retek
  • 2 evőkanál borecet
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
Elkészítés

A puha kecskesajtot villával áttörjük. A zöldfűszereket megmossuk, leszárítjuk, és apróra összevágjuk. A saláta hozzávalóit megmossuk, a paradicsomot szeletekre, az uborkát és a retket vékony karikákra vágjuk.

A sütőt 180 fokra (gázsütő 2 fokozat) előmelegítjük. Kis, kerek formákat (csészéket) kikenünk vajjal.A tojásokat kettéválasztjuk. Az áttört sajthoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, sóval, borssal, őrölt köménnyel fűszerezzük, beletesszük a zöldfűszereket és összekeverjük. A tojás fehérjéből kemény habot verünk, és ezt is óvatosan a masszába forgatjuk. A masszát a formákba szétosztjuk, a formákat forró vízzel félig töltött tepsibe sorakoztatjuk, és a sütőben kb. 12-15 percig sütjük. Összeforgatjuk a saláta hozzávalóit. Az öntethez az ecetet simára keverjük az olajjal, a petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük, majd a salátára  folyatjuk. A felfújtat  kiborítjuk a formából és a salátával együtt tálaljuk.