Hozzávalók 4 személyre:
- 10 dkg puha kecskesajt
- 1 csokor snidling
- 1 csokor kapor
- 1 csokor petrezselyem
- 3 tojás
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 evőkanál vaj a formák kikenéséhez
- A salátához:
- 2 paradicsom
- 1 kígyóuborka
- 1 csg retek
- 2 evőkanál borecet
- 3 evőkanál olíva olaj
- 1 evőkanál vágott petrezselyem
A puha kecskesajtot villával áttörjük. A zöldfűszereket megmossuk, leszárítjuk, és apróra összevágjuk. A saláta hozzávalóit megmossuk, a paradicsomot szeletekre, az uborkát és a retket vékony karikákra vágjuk.
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2 fokozat) előmelegítjük. Kis, kerek formákat (csészéket) kikenünk vajjal.A tojásokat kettéválasztjuk. Az áttört sajthoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, sóval, borssal, őrölt köménnyel fűszerezzük, beletesszük a zöldfűszereket és összekeverjük. A tojás fehérjéből kemény habot verünk, és ezt is óvatosan a masszába forgatjuk. A masszát a formákba szétosztjuk, a formákat forró vízzel félig töltött tepsibe sorakoztatjuk, és a sütőben kb. 12-15 percig sütjük. Összeforgatjuk a saláta hozzávalóit. Az öntethez az ecetet simára keverjük az olajjal, a petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük, majd a salátára folyatjuk. A felfújtat kiborítjuk a formából és a salátával együtt tálaljuk.