Kecskesajtos, tejfölös pulykamell

Hozzávalók 2-4 főre:

  • 4 szelet, egyenként kb. 15 dkg-os pulykamellfilé
  • 1 csapott kiskanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 2 ek olaj
  • 20 dkg kecskesajt
  • 2 kis pohár (2 x 150 g) tejföl
  • KÖRETHEZ:
  • 80 dkg fagyasztott zöldségkeverék (lehetőleg minél színesebb legyen pl. kukorica, brokkoli, borsó, gomba stb.)
  • 1 kiskanál + 1 mokkáskanál só
  • 2 kiskanál kristálycukor
  • 5 dkg vaj
  • fél mokkáskanál őrölt fekete bors
  • fél csokor petrezselyem
Elkészítés

A pulykamell szeleteket húsverő kalapáccsal (klopfolóval) kissé kiverjük, inas részeit, széleit bevágjuk, hogy a pecsenye ne kunkorodjon össze sütéskor. Mindkét oldalukat megsózzuk, megborsozzuk, majd egy olajjal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe egymás mellé rakjuk. A kecskesajtot vékonyan fölszeleteljük, a hússzeletekre terítjük. A tejfölt kiskanállal kikeverjük, majd a sajtos húsra simítjuk. Alufóliával letakarjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fokon; légkeveréses sütőben 165 fokon) kb. 30 percig sütjük. Az utolsó 5-10 percre leemeljük róla a fóliát, hogy az étel teteje szépen megpirulhasson. Amíg a pulyka sül, elkészítjük a köretét. Egy lábasban kb. 2 liter vizet fölforralunk. 1-1 kiskanál sóval és cukorral ízesítjük, majd beleszórjuk a fagyasztott zöldségeket is. Közepes lángon 5-6 perc alatt roppanósra (majdnem puhára) főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük. A vajat fölolvasztjuk, a zöldséget rárakjuk. 1 mokkáskanál sóval és 1 kiskanál cukorral ízesítjük, a borssal és a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Óvatosan összekeverjük, összerázzuk. Tálaláskor lapátkanállal tányérra emelünk 1-1 adag sajtos tejfölös pulykát, és a forró vajas zöldséget melléhalmozzuk.