Hozzávalók:

  • 40 dkg főtt burgonya
  • 1 kg paradicsom
  • 1 csomó újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg kecskesajt
  • 1 dl olíva olaj
  • 1 db tojás
  • bors, szerecsendió
  • 1 csg petrezselyem zöld
  • 3 evőkanál méz
  • 1 evőkanál balzsamecet
Elkészítés

A főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, sót, borsot, szerecsendiót, a kockára vágott kecskesajtot, összekeverjük, végül lepényeket formázunk belőle. Óvatosan serpenyőben aranysárgára sütjük. Közben lepirítjuk a grill paradicsomot az újhagymával, fokhagymával, petrezselyemzölddel, felengedjük mézzel és balzsamecettel, majd így tálaljuk.