Juhtúrós saláta (Sopszka saláta)

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb kígyóuborka
  • 3 db sárgahúsú zöldpaprika
  • 4 db nagyobb kemény húsú paradicsom
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 20 dkg juh feta túró
  • Só, frissen őrölt bors
  • 1 dl olívaolaj
  • 0,6 dl fehér borecet
Elkészítés

A megmosott kígyóuborkát, kimagozott zöldpaprikát, paradicsomot 2*2 centis kockákra daraboljuk, a meghámozott vöröshagymát vékony karikákra szeleteljük, és salátás tálba szórjuk.

Lefóliázva hűtőben jól lehűtjük, majd tálaláskor rámorzsoljuk a juh feta túrót, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, a borecettel, és lazán összeforgatjuk.

Végül salátás tálkákba szedjük, azonnal kínáljuk, és friss-ropogós pirítóst kínálunk mellé.