Juhsajtos, parajos pita
Hozzávalók 4 személyre

50 dkg fagyasztott paraj

30 dkg vöröshagyma

1 csokor kapor

20 dkg juhsajt

1 tojás

1 dl tejszín

40 dkg mirelit leveles tészta

1,5 dl olaj

só , őrölt bors, csipet szerecsendió

liszt, olaj a kenéshez.

Elkészítés

Felhevített olajon pároljuk üvegesre a kockára vágott hagymát. A kiengedett parajt vagdaljuk apróra, adjuk a hagymához, és pároljuk össze. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, kaporral. Az elmorzsolt sajtot keverjük össze a tejszínnel, a tojással, majd adjuk a parajhoz. Egy kisebb sütőformát kenjünk ki olajjal, majd hintsük be liszttel. A leveles tésztát nyújtsuk ki, és a tetejét kenjük be olajjal. Háromnegyed részét tegyük tepsibe, simítsuk rá a tölteléket, majd takarjuk be a maradék tésztalappal. Ennek a tetejét is kenjük meg olajjal, majd közepes hőfokon a sütőben, 1 óráig süsük. Szeleteljük fel, vegyük ki a tepsiből, és tálaljuk forrón.