Hozzávalók 10 adaghoz:
- 0,5 kg darált bárányhús
- 0,5 csokor medvehagyma felaprítva
- 1 tk őrölt fahéj
- 2 tk őrölt koriander
- 2 tk őrölt római kömény
- 1 tk só
- 3 ek búzadara (vagy zsemlemorzsa)
- 1 tojás+ 1 felvert tojás a kenéshez
- 1 citromból nyert citromhéj
- 3 csomag leveles tészta (friss, sütőpapírra tekert)
- 1 ek szezámmag és nagy szemű só a díszítéshez
Mártáshoz:
- 2 marék menta
- 2 marék petrezselyem
- 1 csipet chilipehely
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek vörösborecet
- 8 ek olívaolaj
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. A töltelékhez az összes hozzávalót tegyük a robotgép táljába, majd a dagasztókarral alaposan dolgozzuk össze. A leveles tésztából vágjunk ki 3x3 cm-es négyszögeket. Mindegyik négyszögre tegyünk kb. 1 tk húst, kenjük meg a tészta széleit felvert tojással és formáljunk belőle háromszögeket, villával zárjuk le a széleit.
Rendezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük be a maradék felvert tojással, szórjuk meg szezámmaggal és sóval, majd mehet a sütőbe kb. 20 percre, amíg aranybarnára sül.
Közben készítsük el a mentás chimichurrit. Minden hozzávalót tegyük bele az aprítóba, és addig keverjük amíg aránylag homogén szószt kapunk.
A kisült táskákat pár percig pihentessük, utána a szószba mártogatva fogyasztjuk.