Bárányos táskák

Hozzávalók 10 adaghoz:

  • 0,5 kg darált bárányhús
  • 0,5 csokor medvehagyma felaprítva
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 2 tk őrölt koriander
  • 2 tk őrölt római kömény
  • 1 tk só
  • 3 ek búzadara (vagy zsemlemorzsa)
  • 1 tojás+ 1 felvert tojás a kenéshez
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 3 csomag leveles tészta (friss, sütőpapírra tekert)
  • 1 ek szezámmag és nagy szemű só a díszítéshez

Mártáshoz:

  • 2 marék menta
  • 2 marék petrezselyem
  • 1 csipet chilipehely
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek vörösborecet
  • 8 ek olívaolaj
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. A töltelékhez az összes hozzávalót tegyük a robotgép táljába, majd a dagasztókarral alaposan dolgozzuk össze. A leveles tésztából vágjunk ki 3x3 cm-es négyszögeket. Mindegyik négyszögre tegyünk kb. 1 tk húst, kenjük meg a tészta széleit felvert tojással és formáljunk belőle háromszögeket, villával zárjuk le a széleit.

Rendezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük be a maradék felvert tojással, szórjuk meg szezámmaggal és sóval, majd mehet a sütőbe kb. 20 percre, amíg aranybarnára sül.

Közben készítsük el a mentás chimichurrit. Minden hozzávalót tegyük bele az aprítóba, és addig keverjük amíg aránylag homogén szószt kapunk.

A kisült táskákat pár percig pihentessük, utána a szószba mártogatva fogyasztjuk.