A „148-as rendelet” igényléséhez – az elmúlt évekhez hasonlóan – a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak (beleértve az adószámmal rendelkező őstermelőket is) jóváhagyási kérelmet kell benyújtaniuk a területileg illetékes járási hivatalhoz.

 

148/2007 (XII.8.) FVM rendelet alapján az 1. számú mellékletében felsorolt betegségek, zoonózisok megelőzésére, felderítésére és leküzdésére irányuló állatorvosi vizsgálatokra, immunizálásra, gyógykezelésre, mintavételezésre és diagnosztikai vizsgálatokra kérhető támogatás. 
Technikai tudnivalók a jóváhagyási kérelem benyújtásáról ugyanazon állományra és betegségekre:

  • benyújtó: állattartó vagy meghatalmazottja 
  • gyakoriság: évente egy alkalommal 
  • kapcsolódó dokumentum: a Nébih honlapján közzétett, a Rendelet 2. számú melléklete szerinti adattartalmú nyomtatvány 
  • benyújtás helye: területileg illetékes járási hivatal 
  • kiemelten fontos részletszabály: állatfajonként külön nyomtatvány szükséges 

Letölthető nyomtatvány
148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet 2. számú melléklete szerinti jóváhagyási kérelem minta

Fontos tudni, hogy - az elektronikus ügyintézési törvény értelmében - a vállalkozók, vállalkozások kizárólag elektronikus formában nyújthatják be kérelmeiket a Nébih Ügyfélprofil Rendszerén (ÜPR) keresztül.
A támogatott állat-egészségügyi szolgáltatás igénybevételére való jogosultságról a járási hivatal hoz döntést. Támogatás csak a jogosultságról szóló döntés keltét követően elvégzett állat-egészségügyi szolgáltatás után igényelhető!

*Kapcsolódó jogszabály
Az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások igénylésének és kifizetésének rendjéről szóló 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet: https://njt.hu/jogszabaly/2007-148-20-82


A témával kapcsolatos egyéb fontos információk:

Kapcsolódó tartalom
Gyakran ismételt kérdések a „148-as rendelettel” kapcsolatban

 

Forrás: Nébih