Mobilgazda

Az idei Egységes Kérelem megnyílásával (április 7.) egyidejűleg bemutatkozó applikáció célja, hogy használatával a gazdálkodók valós időben és közvetlenebb kommunikációs csatornán keresztül informálódhassanak a támogatásaik kapcsán jelentkező lehetőségekről és kötelezettségekről. Az alkalmazás használata fokozza az információcserét, a kérelmek pontosabbá válhatnak, ami elősegíti a gördülékenyebb kérelemkezelést, a támogatási döntés hamarabbi meghozatalát és a gyorsabb kifizetést. A dinamikusabb ügyintézésen túl kevesebb helyszíni ellenőrzést is jelenthet a gazdálkodók számára az applikáció megfelelő használata.

A tájékoztatási funkcióknál a gazdálkodók részletes információt nyerhetnek folyamatban levő és lezárt támogatási ügyeikről, kifizetési adataikról, emellett megtekinthető lesz minden ügyfélnyilvántartásba vett adatuk is. Ez utóbbiakról lehetőség lesz akár egy kattintással is hatósági bizonyítványt igényelni.

A mobilGAZDA használata regisztrációhoz kötött – különböző funkciók érhetőek el egyszerűsített és emelt szintű regisztrációval, illetve ügyfélkapus hitelesítéssel –, de 2021. április 7-től ingyenesen elérhető a Google Play és App Store digitális tartalomszolgáltatóknál.

Az alkalmazással egyelőre főleg az Egységes Kérelemmel kapcsolatos és általános ügyintézés érhető el, de a későbbiekben intézkedések egyre szélesebb skálája lesz megtalálható az applikáción. A Kincstár tervei szerint az alkalmazás további hasznos funkciókkal is bővül a jövőben, segítve ezzel a gazdálkodókat és az őket támogató szakembereket (falugazdászokat) is.

Forrás: MÁSZ