Szintén az egységes kérelemmel, 2023. április 20. és június 9. között lehet benyújtani, elektronikus formában a Kincstár által erre a célra kialakított felületén kifizetési kérelmet az őshonos állatok in situ tartsására, illetve a kiskérődző állatjóléti támogatásra is. A Kincstár felületén mindkét jogcím esetében a megszemélyesített kérelem, azaz a támogatásban potenciálisan  résztvevő egyedek fülszámlistája jelenik meg. Kérjük, ellenőrizze a fülszámokat minden esetben a támogatási kérelem benyújtása előtt.

A VP Őshonos állatok in situ tartása 2022. évi kifizetési kérelmét az nyújthatja be, aki 2022. évi támogatói okirattal rendelkezik, vagy aki a kötelezettségátadásra irányuló kérelemben a kötelezettség átvevőjeként szerepel (akkor is, ha jogerős támogatási döntéssel még nem rendelkezik). A kifizetési igénylésben nem lehet új kiesés-pótlást bejelenteni!

A feltételekről bővebben a Kincstár közleménye tartalmaz információkat.

VP Kiskérődző állatjóléti 2022. évi kifizetési kérelmét az nyújthatja be, aki 2022-2023. évi támogatói okirattal rendelkezik, vagy aki a kötelezettségátadásra irányuló kérelemben a kötelezettség átvevőjeként szerepel (akkor is, ha jogerős támogatási döntéssel még nem rendelkezik). Támogatható állat az állattartó tenyészetében tartott, a kötelezettség vállalás kezdetekor az 1 éves kort betöltött juh vagy kecske, vagyis 2022.július 1-től a kérelmező tenyészetében megtalálható 1 évnél idősebb kiskérődző egyedek. Felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben a támogatást igénylő az adott évben nem nyújt be kifizetési igénylést, úgy arra az évre vonatkozóan nem részesül kifizetésben, a vállalt kötelezettségei azonban adott évben is fennállnak!

A feltételekről bővebben a Kincstár közleménye tartalmaz információkat.

Egységes kérelem elektronikus benyújtás Felhasználói Kézikönyv 5. - Állatalapú jogcímek; egyéb kérelemszintű igénylések