Megjelentek az egységes kérelmek benyújtásához szükséges jogszabályok. Így a gazdálkodók 2024. április 10. és 2024. június 10. között, 44 közvetlen támogatási és vidékfejlesztési jogcímre nyújthatják be kérelmeiket.

A tavalyi évhez hasonlóan 2024-ben is az EU forrásból termeléshez kötött támogatás igényelhető a feltételeknek megfelelő anyajuhok után a Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv termeléshez kötött közvetlen támogatások igénybevételének szabályairól szóló 19/2024. (VI.9.) AM rendelet alapján.

Az anyajuhtartás támogatási kérelmeket az Egységes Kérelemmel április 10. és június 10. között lehet benyújtani KIZÁRÓLAG elektronikus formában a Magyar Államkincstár által erre a célra kialakított felületen. Az  idei esztendőben is a tavalyi évhez hasonlóan a kérelembenyújtás esetén nincsen késési szankció, így június 10-ig szankciómentesen nyújthatók be a kérelmek.

A támogatási kérelem benyújtásához a szakszerű apaállat használat feltétel teljesítéséről igazolást ad ki a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség instruktora, melyet NEM KELL a kérelemhez csatolni, de 10 évig meg kell őrizni!!!

Kérjük, hogy az igazolással kapcsolatban időben hívja, keresse instruktorát!

Az igazoláshoz készítse elő az állománynyilvántartót (ZÖLD KÖNYV), szállítóleveleket, tenyészkosok származási okmányát!

Az Egységes Kérelemmel a termeléshez kötött támogatások mellet lehet kifizetési kérelmet benyújtani elektronikus formában a VP őshonos in situ, és VP kiskérődző állatjóléti támogatásra.

Az állatalapú jogcímekhez kapcsolódó, 5. számú Kincstári felhasználói kézikönyvek az alábbi linken érhetők el:

Egységes kérelem elektronikus benyújtás Felhasználói Kézikönyv 5 - Állatalapú jogcímek

Tagjainknak részletes hírlevelet küldtünk.

A Magyar Államkincstár honlapján az Egységes Kérelem indulásról szóló információkat az alábbi linken érhetők el:

https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/-/aprilis-10-en-nyilik-az-egyseges-kerelem-benyujto-felulete-