Anyakecske de minimis támogatás

Nyomtatóbarát változat
Anyakecske de minimis támogatás

Az idei évben az anyakecsketartás támogatási kérelmét 2019. november 1. és december 10. között lehet benyújtani.

A támogatást az a regisztrált termelő veheti igénybe, aki a támogatási kérelmében szereplő állatok tenyészetének állattartójaként szerepel az ENAR nyilvántartásban, gondoskodik a tenyészetében tartott állomány kecske ENAR rendelet (182/2009.) szerinti tartós jelöléséről (tetoválás és felnőttkori füljelző) és folyamatos nyilvántartásáról (állomány nyilvántartó vezetése), valamint a szakszerű apaállat-használatról (törzskönyvi kivonattal vagy származási igazolással rendelkező tenyészbak). 

A termelő a támogatási kérelemben megjelölt állományt köteles a benyújtási határidő utolsó napjától kezdődően 100 napon át birtokán tartani. A birtokon tartási kötelezettség tehát 2019. december 11-től 2020. március 19-ig áll fenn. Támogatásra azok a nőivarú állatok jogosultak, amelyek a birtokon tartási időszak utolsó napjáig az éves kort betöltik (azaz 2019. március 19. előtt születtek), vagy legalább egy ízben ellettek. 

Az N0694 jelzésű támogatási kérelmet a Magyar Államkincstár Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztályához (1476 Budapest, Pf. 407.) kell benyújtani 2019. november 1. és december 10. között. Felhívjuk figyelmét, hogy tértivevényes ajánlott küldeményként adja postára kérelmét, mert csak így igazolhatja a későbbiekben a benyújtás tényét és dátumát. 

A Támogatási kérelmen a területileg illetékes instruktor igazolja az apaállat-használatra vonatkozó szabályok illetve az ENAR rendelet szerinti jelölési és nyilvántartási szabályainak betartását és a támogatásra jogosult anyakecskék számát, ezért mielőbb keresse instruktorát.

Kapcsolódó anyagok: