
Hozzávalók 4 fő részére:
- 50 dkg kecsketúró
- 10 dkg panko morzsa (szilánkos kenyérmorzsa vagy japán zsemlemorzsa)
- 5 dkg barna vaj (barnára sült vaj)
- 1 rúd vanília
- 1 db citrom leve és héja
- 5 dkg porcukor
- 1 dkg só
Tökmagolajos fehér-csoki mousse:
- 25 dkg kecsketej
- 25 dkg tejszín
- 12,5 dkg fehér csoki
- 5 dkg tökmagolaj
- 2 g zselatin
- 6 g proesume cold/habfixáló
Elkészítés
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a pirított panko morzsát, a kikapart vanília magokat, cukrot, sót citrom levét és héját. A vajat habosítjuk a tojássárgájával, a fehérjét kemény habbá verjük és több részletben óvatosan a túróhoz adjuk.
Gombócokat formálunk belőle, megfőzzük majd pirított panko morzsába forgatjuk.
A hozzávalókat összeforraljuk, hagyjuk kihűlni, majd habszifonba töltjük, melybe 2 patron kerül. Felhasználásig hűtőben tároljuk.