Tökmagolajos, fehér csokis túró gombóc

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 50 dkg kecsketúró
  • 10 dkg panko morzsa (szilánkos kenyérmorzsa vagy japán zsemlemorzsa)
  • 5 dkg barna vaj (barnára sült vaj)
  • 1 rúd vanília
  • 1 db citrom leve és héja
  • 5 dkg porcukor
  • 1 dkg só

Tökmagolajos fehér-csoki mousse:

  • 25 dkg kecsketej
  • 25 dkg tejszín
  • 12,5 dkg fehér csoki
  • 5 dkg tökmagolaj
  • 2 g zselatin
  • 6 g proesume cold/habfixáló
Elkészítés

A túrót áttörjük, hozzáadjuk a pirított panko morzsát, a kikapart vanília magokat, cukrot, sót citrom levét és héját. A vajat habosítjuk a tojássárgájával, a fehérjét kemény habbá verjük és több részletben óvatosan a túróhoz adjuk.

Gombócokat formálunk belőle, megfőzzük majd pirított panko morzsába forgatjuk.

A hozzávalókat összeforraljuk, hagyjuk kihűlni, majd habszifonba töltjük, melybe 2 patron kerül. Felhasználásig hűtőben tároljuk.