
Hozzávalók 4 főre:
- 1 csomag leveles tészta
- 8 dkg füstölt sajt
- 10 dkg puha kecskesajt
- 5 dkg darált dió
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál pirospaprika
- 1,5 dl tejföl
- 1 egész tojás
- só
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 200 ºC-ra. Kicsomagoljuk a tésztát. Lereszeljük a füstölt sajtot, majd elkeverjük a kecskesajttal, a dióval, a lereszelt fokhagymával, a paprikával, és a tejföllel. Hosszában kettévágjuk a tésztát, és az egyik felét megkenjük a sajtos krémmel. Ráfektetjük a másik felét, lenyomkodjuk, majd lekenjük a tojással. Pizzavágóval, vagy éles késsel 2 centis csíkokat vágunk belőle, majd megcsavarjuk és a két végét összenyomjuk, ezzel kört formázva belőle. A forró sütőben 15 perc alatt megsütjük.