paradicsomos kecskesajtos pite

Hozzávalók (5-6 személyre):

  • 2 csésze liszt
  • 1 csapott teáskanál só
  • 15 dkg hideg vaj szeletekre vágva
  • 1 tojás
  • 1-2 kanál hideg víz, ha szükséges

A töltelékhez:

  • 25 dkg friss krémsajt
  • 3 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • só,
  • fekete bors
  • 1/2 csésze szárított paradicsom összevágva (ehelyett friss paradicsomot is lehet tenni bele, és lehet apróra vágott füstölt szalonnát is)
  • 20 dkg puha kecskesajt szeletelve
  • 20 dkg koktélparadicsom olíva olajjal átkenve dekoráció gyanánt
Elkészítés

A tésztához valókat összegyúrjuk. A tésztát pihentetés nélkül olyan kerekre nyújtjuk (egy kicsivel túllóghat), mint a pitetál átmérője, és 180 fokos sütőben elősütjük, míg kezd színt kapni. Ha ez megvan, a sütőből kivéve a sajt szeleteket elosztjuk a formában, és rászórjuk a darabolt aszalt paradicsomot. A többi hozzávalót robotgéppel fél perc alatt simára keverjük, és ráöntjük a tetejére. Díszítésként a koktélparadicsomot a tetejére rakjuk, és 180 C fokon kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük. Langyosan vagy hidegen egyaránt finom, de általában nem éri meg hogy kihűljön.