
Hozzávalók (5-6 személyre):
- 2 csésze liszt
- 1 csapott teáskanál só
- 15 dkg hideg vaj szeletekre vágva
- 1 tojás
- 1-2 kanál hideg víz, ha szükséges
A töltelékhez:
- 25 dkg friss krémsajt
- 3 tojás
- 1 evőkanál liszt
- só,
- fekete bors
- 1/2 csésze szárított paradicsom összevágva (ehelyett friss paradicsomot is lehet tenni bele, és lehet apróra vágott füstölt szalonnát is)
- 20 dkg puha kecskesajt szeletelve
- 20 dkg koktélparadicsom olíva olajjal átkenve dekoráció gyanánt
Elkészítés
A tésztához valókat összegyúrjuk. A tésztát pihentetés nélkül olyan kerekre nyújtjuk (egy kicsivel túllóghat), mint a pitetál átmérője, és 180 fokos sütőben elősütjük, míg kezd színt kapni. Ha ez megvan, a sütőből kivéve a sajt szeleteket elosztjuk a formában, és rászórjuk a darabolt aszalt paradicsomot. A többi hozzávalót robotgéppel fél perc alatt simára keverjük, és ráöntjük a tetejére. Díszítésként a koktélparadicsomot a tetejére rakjuk, és 180 C fokon kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük. Langyosan vagy hidegen egyaránt finom, de általában nem éri meg hogy kihűljön.