Kecsketejes csokoládéfagylalt pirított dióval

Hozzávalók:

  • 2 dl kecsketej
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 tojássárgája
  • 15 dkg 60%-os étcsokoládé
  • 3 dl 30%-os habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál pirított, dúrvára vagdalt dió
  • pár szál ostyarúd, mentacsúcs a díszítéshez
Elkészítés

A kecsketejet a cukorral felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, kevergetve lassan a tojássárgájákhoz öntjük és vízgőz fölött lassú tűzön krémmé főzzük, kihűtjük.

A tálkába tördelt étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. A habtejszínt lágyabb habbá verjük, belekeverjük a tojássárgájás krémet, a porcukrot, az olvasztott étcsokoládét, hogy krémes fagylalt alapot kapjunk.

Fagyasztóban 2-3 óra alatt megfagyasztjuk. A krémesség megőrzése érdekében 20 percenként átkeverjük. Tálaláskor vízbe mártott fagylaltos kanállal tálkákba adagoljuk, megszórjuk dúrvára vágott dióval és félbevágott ostyadarabokkal, mentacsúccsal díszítjük.