Hozzávalók:
- 2 dl kecsketej
- 2 evőkanál cukor
- 3 tojássárgája
- 15 dkg 60%-os étcsokoládé
- 3 dl 30%-os habtejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál pirított, dúrvára vagdalt dió
- pár szál ostyarúd, mentacsúcs a díszítéshez
Elkészítés
A kecsketejet a cukorral felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, kevergetve lassan a tojássárgájákhoz öntjük és vízgőz fölött lassú tűzön krémmé főzzük, kihűtjük.
A tálkába tördelt étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. A habtejszínt lágyabb habbá verjük, belekeverjük a tojássárgájás krémet, a porcukrot, az olvasztott étcsokoládét, hogy krémes fagylalt alapot kapjunk.
Fagyasztóban 2-3 óra alatt megfagyasztjuk. A krémesség megőrzése érdekében 20 percenként átkeverjük. Tálaláskor vízbe mártott fagylaltos kanállal tálkákba adagoljuk, megszórjuk dúrvára vágott dióval és félbevágott ostyadarabokkal, mentacsúccsal díszítjük.