Kecskesajtos-pekándiós snackgolyó
Hozzávalók: kb. 18 db golyócskához:

A krémhez

180 g kecskesajt (natúr, zsíros, lágy sajt)

60 g natúr krémsajt (pl.: Philadelphia original)

5 g Dijoni, vagy Univer E-mentes mustár

5 g Worcester szósz

1 apró csipet só

némi fehér bors (őrölt) 

A külsejére

30 g pisztácia- zöld (hámozva, durvára törve)

90 g pekándió (szintén durvára törve)

Elkészítés

A diót és a pisztáciát egy éles késsel aprítsd durvára, majd sütőben, vagy inkább serpenyőben enyhén pirítsd meg őket. (közben már érzed az isteni illatukat.) Vigyázz, könnyen megégnek! Keverd össze a krémsajtot a kecskesajttal egy tálban. Add hozzá az összes többi hozzávalót, majd keverd az egészet simára. Egy szilikonos papírra (sütőpapír) kanalazz belőle galuskákat teáskanalakkal, majd tedd a hűtőbe 15 percre

A hűtőből kivéve formázd őket golyó alakúra. Forgasd bele az összetört, pirított dió és pisztácia keverékébe. Mikor elkészült az összes golyó, tedd őket pár órára ismét hűtőbe, hogy összeérjenek az aromák. Egyszerűen mennyei ízük lesz!

Forrás: apróséf/Varga Gábor