Hozzávalók
- 1 csomag készre nyújtott leveles tészta (275 g)
- 20 dkg magozott meggy (fagyasztott is lehet)
- 1-2 ek lágy barna cukor
- 1 narancs
- 1 fahéjrúd
- 2-3 csillagánizs
- 1 tk étkezési kukoricakeményítő
- 10 dkg krémes kecskesajt
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
A meggyet lábosba tesszük, megszórjuk a cukorral, ráfacsarjuk a narancs levét. Hozzáadjuk a fahéjat és a csillagánizst, majd kis lángon főzni kezdjük. Ha levet engedett, felöntjük 2-3 ek vízben elkevert kukoricakeményítővel. Nagyobb hőfokon addig rotyogtatjuk, amíg ismét ki nem tisztul. Langyosra hűtjük.
A kecskesajtot habosra keverjük.
A leveles tésztát kihajtogatjuk, és kb. 8 cm széles csíkokat vágunk belőle, amiket tetszőleges méretű háromszögekre szabunk. A közepüket megszúrkáljuk úgy, hogy a szélén kb. 0,5 cm-es peremet hagyjunk. Rákenjük a kecskesajtot. A felvert tojással lekenjük a széleket, és a közepükre 2-3 meggyet teszünk. 200 °C-os sütőben, 7-8 perc alatt aranybarnára sütjük.