Kecskesajtos-meggyes háromszög
Hozzávalók
  • 1 csomag készre nyújtott leveles tészta (275 g)
  • 20 dkg magozott meggy (fagyasztott is lehet)
  • 1-2 ek lágy barna cukor
  • 1 narancs
  • 1 fahéjrúd
  • 2-3 csillagánizs
  • 1 tk étkezési kukoricakeményítő
  • 10 dkg krémes kecskesajt
  • 1 tojás a kenéshez
Elkészítés

A meggyet lábosba tesszük, megszórjuk a cukorral, ráfacsarjuk a narancs levét. Hozzáadjuk a fahéjat és a csillagánizst, majd kis lángon főzni kezdjük. Ha levet engedett, felöntjük 2-3 ek vízben elkevert kukoricakeményítővel. Nagyobb hőfokon addig rotyogtatjuk, amíg ismét ki nem tisztul. Langyosra hűtjük.

A kecskesajtot habosra keverjük.

A leveles tésztát kihajtogatjuk, és kb. 8 cm széles csíkokat vágunk belőle, amiket tetszőleges méretű háromszögekre szabunk. A közepüket megszúrkáljuk úgy, hogy a szélén kb. 0,5 cm-es peremet hagyjunk. Rákenjük a kecskesajtot. A felvert tojással lekenjük a széleket, és a közepükre 2-3 meggyet teszünk. 200 °C-os sütőben, 7-8 perc alatt aranybarnára sütjük.