Hozzávalók kb. 20 szelethez:
- 25 dkg kukoricadara,
- késhegynyi só,
- 2 dkg vaj a tepsi kikenéséhez
A tetejére:
- 35 dkg juhtúró,
- 2 kis pohár tejföl,
- 30 dkg reszelt sajt, a fele lehet füstölt,
- 1 csokor kapor
A tejet lábasban felforraljuk, a kukoricadarát beleszórjuk, és folyamatosan keverve
4-5 percig főzzük, közben kissé megsózzuk. Akkor jó, ha olyan az állaga, mint egy
sűrű tejbegríznek.
Kb. 2,5 cm vastagon egy kivajazott, közepes nagyságú, magas peremű tepsibe simítjuk.
A közepesnél kisebb lánggal 150-160 °C-os sütőben kb. 20 perc alatt elősütjük.
A juhtúrót a tejföllel jó krémesre keverjük, a reszelt sajttal összedolgozzuk, a
felaprított kaporral fűszerezzük. Egyenletesen a tésztára simítjuk, kb. ugyanolyan
vastag legyen, mint a tészta, és 20 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy szép pirosra
sülhessen. Felszeletelve, melegen tálaljuk.
A recepteket lektorálta és az ételeket készítette Liptai Zoltán mesterszakács.