Juhtúróval töltött paprika

Hozzávalók 2 fő részére:

  • 4 nagy piros paprika,
  • 20 dkg juhtúró,
  • 2 tojás,
  • 1 csomo petrezselyemzöld, 
  • feketebors,
  • 6 EK olívaolaj,
  • 2 EK borecet.
Elkészítés

A paprikákat megmosom és egy hosszanti vágással egyik oldalom megnyitom őket. A paprikákat óvatosan kimagozom és kiöblítem. Sós vizet forralok és a paprikákat 10 percig előfőzöm, hideg vízzel leöblítem és lebőrözöm. Konyhai törlőpapírral leitatom a nedvességét. A juhtúrót egy tálban villával összenyomkodom, belekeverek két felvert tojást. A petrezselyemzöldet megmosom, szárazra rázom, apróra vágom és a felét egy csipetnyi borssal a sajthoz keverem. Ezzel töltöm meg a paprikákat. Egy serpenyőben olivaolajat közepes hőfokra hevítek és a paprikákat abban forgatva tíz percig sütöm. A paprikákat lecsepegtetem, egy tányérra helyezem, meglocsolom az ecetel és megszórom a maradék petrezselyemzölddel. Kenyérrel és borral tálalom.