Juhtúrós gombóc

Hozzávalók 4 főre:

  • 3 db főtt krumpli
  • 2 db nyers krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 20 dkg juhtúró
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • tejföl
Elkészítés

A főtt krumplikat átnyomjuk krumplinyomón, a nyers krumplikat lereszeljük, levüket kinyomkodjuk. A kétféle krumplit a liszttel, tojással és egy kevés sóval összegyúrjuk. Belisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk. Közben, ha tapad, a nyújtófát is lisztezzük.

5x10 cm-es lapokra vágjuk, juhtúróval megtöltjük, és hosszúkás rudakká formázzuk. Forró, sós vízben kifőzzük, majd pirított zsemlemorzsába forgatva, jól megtejfölözve tálaljuk.