Sajtkrémes masni

Hozzávalók 4 főre:

  • 0,5 kg finomliszt
  • 25 dkg margarin vagy kókuszzsír
  • 5 dkg élesztő
  • 2 kávéskanál só
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 db egész tojás a lekenéshez
  • 10 dkg füstölt kecskesajt
  • 2 dl kefir
Elkészítés

Egy tálba szitáljuk a lisztet, belekeverjük a sót, belemorzsoljuk az élesztőt (nem kell felfuttatni), és eldolgozzuk a zsiradékkal. Belekerül a tojássárgája és a kefírrel bedagasztjuk. Kelesztést nem igényel, azonnal másfél ujjnyi vastagra sodorjuk, megrácsozzuk és kiszaggatjuk, ezután tepsibe rakjuk. Előmelegítjük a sütőt 180-200 ºC-ra, és a felvert tojással lekenjük a pogácsákat a tepsiben. Lereszeljük a sajtot és mindegyik pogácsa tetejére kis halmot rakunk belőle. Betesszük a sütőbe a pogácsákat kb. 30 percre sülni.