
Hozzávalók 4 főre:
- 0,5 kg finomliszt
- 25 dkg margarin vagy kókuszzsír
- 5 dkg élesztő
- 2 kávéskanál só
- 2 db tojás sárgája
- 1 db egész tojás a lekenéshez
- 10 dkg füstölt kecskesajt
- 2 dl kefir
Elkészítés
Egy tálba szitáljuk a lisztet, belekeverjük a sót, belemorzsoljuk az élesztőt (nem kell felfuttatni), és eldolgozzuk a zsiradékkal. Belekerül a tojássárgája és a kefírrel bedagasztjuk. Kelesztést nem igényel, azonnal másfél ujjnyi vastagra sodorjuk, megrácsozzuk és kiszaggatjuk, ezután tepsibe rakjuk. Előmelegítjük a sütőt 180-200 ºC-ra, és a felvert tojással lekenjük a pogácsákat a tepsiben. Lereszeljük a sajtot és mindegyik pogácsa tetejére kis halmot rakunk belőle. Betesszük a sütőbe a pogácsákat kb. 30 percre sülni.