Időpont
-
Helyszín
Kaposvár

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusa 2022. szeptember 30-október 2. között ismét otthont ad a KÁN Egyetemi Napoknak. Az országos tenyészállat-kiállítás és a szakmai találkozók mellett változatos programok várják a Kaposvárra látogatókat.

A MATE folytatja a KÁN hagyományait, amely az évek során amellett, hogy elismert szakmai eseménnyé vált, a környező dunántúli települések lakóinak is közkedvelt programja lett. A rendezvény idén országos tenyészállat-kiállításként élvezi a Magyar Állattenyésztők Szövetségének támogatását. A KÁN Egyetemi Napokon tehát továbbra is nagy hangsúlyt kapnak a tenyészállatok. Jelen lesz tejelő- és húshasznú szarvasmarha, juh, kecske, ló, baromfi és a kisállatok számos fajtája is, amelyeket nem csupán a nagyközönség számára mutatnak be, hanem tenyészállat-bírálatok is zajlanak majd. A szervezők olyan interaktív, közönségbarát programokkal is készülnek, melyek révén a látogatók jobban megérthetik az állati termékek felhasználási módjait, valamint jobban megértik fogyasztásuk emberi szervezetre és előállításuk környezetre gyakorolt hatásait.

2022-ben is számos konferenciára kerül sor a KÁN Egyetemi Napokon. A tavaly példátlan sikerrel lebonyolított Vidékfejlesztési Konferencia is szerepel az idei programban, valamint várható a One Health Szakmai Nap és Nemzetközi Takarmányozási Szimpózium is. A tervek szerint az állattenyésztő szervezetek a megszokott üléseket ezúttal interaktív jelleggel, kerekasztal-beszélgetések formájában szervezik meg, ezzel lehetővé téve a hasznos információk kétirányú áramlását és a hatékony eszmecserét.

A KÁN Egyetemi Napok kiemelkedő eseménye lesz szeptember 29-e, Szent Mihály Napja, az állattenyésztők hivatalos ünnepe. Az Állattenyésztők Napját 2020-ban szavazta meg a parlament azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet az ágazatban dolgozók nélkülözhetetlen munkájára.
 

A KÁN Egyetemi Napoknak már elmaradhatatlan eleme a kisállat simogató, a szórakoztató lovasprogram, a patkolókovács bemutató, valamint a nyírási és fejési bemutató is. A közönség megismerkedhet a vidéki élet vonzerejével a Gazdaudvarban és testközelből láthatja a kiállított állatokat. A programkavalkádot tovább színesítik a kulturális, interaktív, szórakoztató és kézműves előadások, bábjátékok és a nagysikerű Mesetérkép is, amelyeket a MATE Neveléstudományi Intézet és a Rippl-Rónai Művészeti Intézet munkatársainak és hallgatóinak prezentálásában élvezhet a közönség. A környékbeliek örömére péntek este pedig nagyszabású könnyűzenei koncerttel készülnek a szervezők.

Találkozzunk Kaposváron!

További információ: https://kan.uni-mate.hu/programok