Szabados Andor

Nyomtatóbarát változat

Gazdaság

Szabados Andor

Még az egyetem évei alatt macskatenyésztésbe kezdtünk, aminek kapcsán sok tapasztalatot szereztünk igényes állatok felnevelésében, tartásában és takarmányozásában.  www.esbbengalcat.eu

Az ott szerzett tudást és rutint, most kecsketenyésztésben szeretnénk kamatoztatni, ezért miután 2015-ben elnyertük a fiatal gazdák induló támogatását elindultunk a haszonállattartás csodálatos útján. Mivel tejtermékek előállításával - főleg kecskesajtkészítéssel - foglalkozunk, ezért alapvető volt, hogy nagy tejhozamú kecskefajtát válasszunk tenyészetünk alapjául.
Az első években saját szaporulatból kívánjuk bővíteni az alpesi anyaállományunkat, majd ha a kívánt üzemméretet elértük, akkor a nagy értékű alpesi tenyészbakok eladásán kívül már gödölyéket, illetve anyaállatokat is szeretnénk értékesíteni, ezzel is elősegítve a magyar kecsketenyésztés minőségének javítását.
Állattenyésztői mester diplománk megszerzése után mind a ketten úgy döntöttünk, hogy szakmai tudásunkat elmélyítve, a tudományos életben nagyobb szerepet vállalva elkezdjük kutatásainkat doktorandusz képzés keretein belül Mosonmagyaróvágon.

Jelenleg 21 anyával dolgozunk, a cél egy stabil 35-50 közötti fajtatiszta alpesi anyaállomány termelésben tartása, utódainak szakszerű felnevelése.

Gazdaságunkban rendszeresen fogadunk hasonló gondolkodású fiatalokat, akik szintén kecsketartással, sajtkészítéssel szeretnének foglalkozni a jövőben.

www.alpesikecske.hu

Állatállomány

Tenyésztett fajták: 
Állatállomány: 

Jelenleg 21 fajtatiszta anyánk van.

Értékesítés/közvetlen eladás

Forgalmazott terméktípusok: 
Kecske tej készítmények

"Nyers illetve feldolgozott terméket forgalmazunk". Ezen belül sajt (félkemény, trappista, camembert, halloumi), orda, joghurt.

Elérhetőségek

Cím: 
3757 Szőlősardó, Petőfi S. u. 8.
Telefon: 
30/579-1968
Honlap: 
Email: 
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.