Fürjtojásos báránypástétom sonkakabátban sajtkoronával, salátával

Kurucsai Annamária,
Fürjtojásos báránypástétom sonkakabátban sajtkoronával, salátával
A darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott hagymákat, zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük. A fürjtojásokat megfőzzük (2 perc), megtisztítjuk, kihűtjük. A húsmasszát vizes kézzel, olajozott alufólián téglalap alakúra kilapítjuk, a közepére tesszük hosszában, egymás mellé a...
» Tovább

Juhtúrós ropogós Puska Lajosné - Erzsike receptje

Kurucsai Annamária,
Juhtúrós ropogós Puska Lajosné - Erzsike receptje
A hozzávalókat összegyúrjuk, és 4 db tepsi méretű vékony lapot nyújtunk a tésztából.Derelyevágóval a kívánt formára, méretre vágjuk és sajttal megszórjuk. A tetejét lehet köménymaggal, szezámmaggal stb. szórni.A legegyszerűbb a lapot egyben hagyni, és amikor kihűlt a kész ropogós, akkor a metszés...
» Tovább

Vörösboros bárányragu

Kurucsai Annamária,
Vörösboros bárányragu
Olyan edény kell, amelyet tűzhelyen és sütőben egyaránt lehet használni. Daraboljuk fel a zellert, a sárgarépát, a hagymát, a rozmaringszárról lecsipkedett leveleket és a húst. Melegítsük fel az edényt, majd tegyük bele a zöldségeket, a rozmaringot és két evőkanál olívaolajat. Pirítsuk az egészet...
» Tovább

Juhtúrós gombóc

admin,
Juhtúrós gombóc
A főtt krumplikat átnyomjuk krumplinyomón, a nyers krumplikat lereszeljük, levüket kinyomkodjuk. A kétféle krumplit a liszttel, tojással és egy kevés sóval összegyúrjuk. Belisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk. Közben, ha tapad, a nyújtófát is lisztezzük.5x10 cm-es lapokra vágjuk, juhtúróval...
» Tovább

Kelkáposztás bárányleves

Kurucsai Annamária,
Kelkáposztás bárányleves
Felaprítjuk a hagymát, majd kevés zsiradékban felrakjuk párolódni. Ha már üveges, rátesszük a kockára vágott húst. Sózzuk, hozzáadjuk a rozmaringot, és elkezdjük párolni a saját levében, fedő alatt. Időnként megkeverjük, ha kell, adunk hozzá egy kis vizet. Ha már majdnem puha a hús, akkor...
» Tovább

Palócleves másként, Földi Ádám receptje:

Kurucsai Annamária,
Palócleves másként,  Földi Ádám receptje:
A leveshez a húst, zöldségeket és a hagymát apró darabokra vágjuk. A húst a libazsíron barnára pirítjuk. Hozzáadjuk az aprított zöldséget, hagymát és a paradicsompürét, majd 4-5 percig együtt pároljuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és egy perc múlva felöntjük vízzel, vagy alaplével. Mintegy 75 percig...
» Tovább

Báránypörkölt sütőzacskóban

Kurucsai Annamária,
Báránypörkölt sütőzacskóban
ElkészítésA sütőzacskót előkészítjük a hozzávalók belehelyezésére, a végét egy kicsit visszahajtjuk, hogy egy betölthető zsákocskát kapjunk.A vöröshagymát (esetleg aprítógépben) nagyon apróra szeleteljük, a zacskó aljába kanalazzuk. Rámérjük az olajat, sót, fűszereket és a zacskóban egy kanállal...
» Tovább

Zöldséggel tűzdelt báránycomb

Kurucsai Annamária,
Zöldséggel tűzdelt báránycomb
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, és kisujjnyi hasábokra vágjuk. A vöröshagymát negyedeljük, a fokhagymagerezdeket felezzük.A szerecsendiót lereszeljük. Összeállítjuk a fűszerkeveréket: só, bors, szerecsendió, sáfrányos szeklice.A húst megmossuk. Hegyes, éles késsel kis „zsebeket” vágunk bele...
» Tovább

Báránycomb parajos túróval töltve (Pataki tálban)

Kurucsai Annamária,
Báránycomb parajos túróval töltve (Pataki tálban)
Előző nap a báránycombot éles késsel lehártyázzuk, nagyobb nyitott szeletté vágjuk, kiklopfoljuk.A szőlőmagolajba belereszeljük a fokhagymát és a rozmaringot is, beleaprítjuk, és megborsozzuk. Ezzel a fűszeres olajjal jól bedörzsöljük a combot, és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.Másnap a...
» Tovább

Báránylapocka fokhagymával, paradicsomos mártással

Kurucsai Annamária,
Báránylapocka fokhagymával, paradicsomos mártással
Kicsontozzuk a báránylapockát, éles késsel kinyitjuk. Sózzuk, borsozzuk. A húsba kis vájatokat vágunk, belenyomkodjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket. Szorosan feltekerjük, becsomagoljuk egy kizsírozott alufóliába. Tepsibe tesszük, öntünk alá kevés vizet. 140-150 fokos sütőbe toljuk, és bő...
» Tovább