Füstölt kecskesajtos pogácsa recept

Kurucsai Annamária,
Füstölt kecskesajtos pogácsa recept
Egy tálba szitáljuk a lisztet, belekeverjük a sót, belemorzsoljuk az élesztőt (nem kell felfuttatni), és eldolgozzuk a zsiradékkal. Belekerül a tojássárgája és a kefírrel bedagasztjuk. Kelesztést nem igényel, azonnal másfél ujjnyi vastagra sodorjuk, megrácsozzuk és kiszaggatjuk...
» Tovább

Sajtkrémes masni

Kurucsai Annamária,
Sajtkrémes masni
Előmelegítjük a sütőt 200 ºC-ra. Kicsomagoljuk a tésztát. Lereszeljük a füstölt sajtot, majd elkeverjük a kecskesajttal, a dióval, a lereszelt fokhagymával, a paprikával, és a tejföllel. Hosszában kettévágjuk a tésztát, és az egyik felét megkenjük a sajtos krémmel. Ráfektetjük a...
» Tovább

Kecskegulyás (Múcsony)

Kurucsai Annamária,
Kecskegulyás (Múcsony)
Kecskegulyás (Múcsony)Az apró kockákra vágott hagymát a zsíron megpirítjuk, rátesszük a kockákra vágott, előre leforrázott kecskehúst, paprikával, sóval, borssal rövid ideig továbbpirítjuk. 2 liternyi vízzel felengedjük, köménymaggal ízesítve főzzük. Félfővésbe hozzáadjuk a kockákra vágott...
» Tovább

Kecskesajtos-meggyes háromszög

Kurucsai Annamária,
Kecskesajtos-meggyes háromszög
A meggyet lábosba tesszük, megszórjuk a cukorral, ráfacsarjuk a narancs levét. Hozzáadjuk a fahéjat és a csillagánizst, majd kis lángon főzni kezdjük. Ha levet engedett, felöntjük 2-3 ek vízben elkevert kukoricakeményítővel. Nagyobb hőfokon addig rotyogtatjuk, amíg ismét ki nem tisztul. Langyosra...
» Tovább

Kecskesajtos-tejfölös-tepertős hajtovány

Kurucsai Annamária,
Kecskesajtos-tejfölös-tepertős hajtovány
Hozzávalók a töltelékhez:20 dkg kecskesajt, 10 dkg tepertőHozzávalók a tetejére:1 db tojás, 12,5 dkg tejfölElkészítés:A tésztához összemelegítjük a tejet 1 dl vízzel, hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuka friss élesztőt. Átszitáljuk a lisztet egy tálba, hozzáadjuk a sót, 2 tojást, puhavajat és a...
» Tovább

Kelkáposztában sült kecske téli zöldségekkel

Kurucsai Annamária,
Kelkáposztában sült kecske téli zöldségekkel
A húst sózzuk, kevés olajon körbesütjük, majd kivesszük a serpenyőből. A meghámozott és karikára vágott gyökérzöldségeket a zöldfűszerekkel együtt lepirítjuk, a húst visszatesszük melléjük, felöntjük egy kevés  fehérborral, amit elfőzünk róla, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje,...
» Tovább

PARADICSOMOS KECSKESAJTOS PITE

Kurucsai Annamária,
PARADICSOMOS KECSKESAJTOS PITE
a töltelékhez: 25 dkg friss krémsajt 3 tojás 1 evőkanál liszt só, fekete bors 1/2 csésze szárított paradicsom összevágva (ehelyett friss paradicsomot is lehet tenni bele, és lehet apróra vágott füstölt szalonnát is) 20 dkg puha kecskesajt szeletelve 20 dkg koktélparadicsom olíva olajjal...
» Tovább

KECSKESÜLT SÜLT GYÖKÉRZÖLDSÉGGEL

Kurucsai Annamária,
KECSKESÜLT SÜLT GYÖKÉRZÖLDSÉGGEL
a körethez: 2 szál sárgarépa 2 közepes cékla 1 kicsi zellergumó 40 dkg burgonya 2 közepes fej vöröshagyma só frissen őrölt bors 2 kiskanál zsírA 4-5 kilós kecskegida fele körülbelül négy személyre elég, akár kiadós étkezéshez is. A csonttal együtt, nagyobb darabokra vágjuk, tepsibe...
» Tovább

Mézes sült kecskecomb

Kurucsai Annamária,
Mézes sült kecskecomb
A combot jól megmossuk, lecsepegtetjük és szárazra töröljük. Ha van a felületen nagy izomszalag, azt éles késsel óvatosan levágjuk. Eltávolítunk minden zsiradékot, ami a húson található. Ez azért szükséges, mert leginkább fagyú van rajta, ami igen jellegzetes ízű, és egyeseknek elég kellemetlen. Ha...
» Tovább

Sült burgonya kecskesajtos mártogatóssal

Kurucsai Annamária,
Sült burgonya kecskesajtos mártogatóssal
A krumplit megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, és megfőzzük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az olívaolajat fűszerezzük meg alaposan sóval, borssal, préselt fokhagymával. Ha már eleve fűszeres olajat használok, akkor nem is teszek hozzá mást. Ha nem, akkor mehet bele rozmaring vagy bazsalikom....
» Tovább