Kecskegidasült gombás pecsenyeszafttal

Kurucsai Annamária,
Kecskegidasült gombás pecsenyeszafttal
A kecskegida combot, szüzet fűszerezzük, bepácoljuk, és 2 órát állni hagyjuk. Ezután mangalicazsíron kissé sózva elősütjük, majd kb. 160-170°C-on sütőben, jénai edényben kevés vizet aláöntve, alufóliával letakarva 40 perc alatt megsütjük. A szegfűgombát/erdei vegyes gombát megmossuk,...
» Tovább

Füstölt kecskesajtos pogácsa recept

Kurucsai Annamária,
Füstölt kecskesajtos pogácsa recept
Egy tálba szitáljuk a lisztet, belekeverjük a sót, belemorzsoljuk az élesztőt (nem kell felfuttatni), és eldolgozzuk a zsiradékkal. Belekerül a tojássárgája és a kefírrel bedagasztjuk. Kelesztést nem igényel, azonnal másfél ujjnyi vastagra sodorjuk, megrácsozzuk és kiszaggatjuk...
» Tovább

Sajtkrémes masni

Kurucsai Annamária,
Sajtkrémes masni
Előmelegítjük a sütőt 200 ºC-ra. Kicsomagoljuk a tésztát. Lereszeljük a füstölt sajtot, majd elkeverjük a kecskesajttal, a dióval, a lereszelt fokhagymával, a paprikával, és a tejföllel. Hosszában kettévágjuk a tésztát, és az egyik felét megkenjük a sajtos krémmel. Ráfektetjük a...
» Tovább

Kecskegulyás (Múcsony)

Kurucsai Annamária,
Kecskegulyás (Múcsony)
Kecskegulyás (Múcsony)Az apró kockákra vágott hagymát a zsíron megpirítjuk, rátesszük a kockákra vágott, előre leforrázott kecskehúst, paprikával, sóval, borssal rövid ideig továbbpirítjuk. 2 liternyi vízzel felengedjük, köménymaggal ízesítve főzzük. Félfővésbe hozzáadjuk a kockákra vágott...
» Tovább

Kecskesajtos-meggyes háromszög

Kurucsai Annamária,
Kecskesajtos-meggyes háromszög
A meggyet lábosba tesszük, megszórjuk a cukorral, ráfacsarjuk a narancs levét. Hozzáadjuk a fahéjat és a csillagánizst, majd kis lángon főzni kezdjük. Ha levet engedett, felöntjük 2-3 ek vízben elkevert kukoricakeményítővel. Nagyobb hőfokon addig rotyogtatjuk, amíg ismét ki nem tisztul. Langyosra...
» Tovább

Kecskesajtos-tejfölös-tepertős hajtovány

Kurucsai Annamária,
Kecskesajtos-tejfölös-tepertős hajtovány
Hozzávalók a töltelékhez:20 dkg kecskesajt, 10 dkg tepertőHozzávalók a tetejére:1 db tojás, 12,5 dkg tejfölElkészítés:A tésztához összemelegítjük a tejet 1 dl vízzel, hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuka friss élesztőt. Átszitáljuk a lisztet egy tálba, hozzáadjuk a sót, 2 tojást, puhavajat és a...
» Tovább

Kelkáposztában sült kecske téli zöldségekkel

Kurucsai Annamária,
Kelkáposztában sült kecske téli zöldségekkel
A húst sózzuk, kevés olajon körbesütjük, majd kivesszük a serpenyőből. A meghámozott és karikára vágott gyökérzöldségeket a zöldfűszerekkel együtt lepirítjuk, a húst visszatesszük melléjük, felöntjük egy kevés  fehérborral, amit elfőzünk róla, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje,...
» Tovább

PARADICSOMOS KECSKESAJTOS PITE

Kurucsai Annamária,
PARADICSOMOS KECSKESAJTOS PITE
a töltelékhez: 25 dkg friss krémsajt 3 tojás 1 evőkanál liszt só, fekete bors 1/2 csésze szárított paradicsom összevágva (ehelyett friss paradicsomot is lehet tenni bele, és lehet apróra vágott füstölt szalonnát is) 20 dkg puha kecskesajt szeletelve 20 dkg koktélparadicsom olíva olajjal...
» Tovább

KECSKESÜLT SÜLT GYÖKÉRZÖLDSÉGGEL

Kurucsai Annamária,
KECSKESÜLT SÜLT GYÖKÉRZÖLDSÉGGEL
a körethez: 2 szál sárgarépa 2 közepes cékla 1 kicsi zellergumó 40 dkg burgonya 2 közepes fej vöröshagyma só frissen őrölt bors 2 kiskanál zsírA 4-5 kilós kecskegida fele körülbelül négy személyre elég, akár kiadós étkezéshez is. A csonttal együtt, nagyobb darabokra vágjuk, tepsibe...
» Tovább

Mézes sült kecskecomb

Kurucsai Annamária,
Mézes sült kecskecomb
A combot jól megmossuk, lecsepegtetjük és szárazra töröljük. Ha van a felületen nagy izomszalag, azt éles késsel óvatosan levágjuk. Eltávolítunk minden zsiradékot, ami a húson található. Ez azért szükséges, mert leginkább fagyú van rajta, ami igen jellegzetes ízű, és egyeseknek elég kellemetlen. Ha...
» Tovább