Kecsketejes csokoládéfagylalt pirított dióval

Kurucsai Annamária,
Kecsketejes csokoládéfagylalt pirított dióval
A kecsketejet a cukorral felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, kevergetve lassan a tojássárgájákhoz öntjük és vízgőz fölött lassú tűzön krémmé főzzük, kihűtjük.A tálkába tördelt étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. A habtejszínt lágyabb habbá verjük, belekeverjük a tojássárgájás krémet, a porcukrot...
» Tovább

Zeller lasagne kecskével

Kurucsai Annamária,
Zeller lasagne kecskével
A sütőt 130-140 °C-ra melegítjük.A húst sózzuk-borsozzuk. Tepsiben felhevítjük az olajat, 8-10 perc alatt közepes lángon körbepirítjuk a húsokat, majd kivesszük őket. A tepsiből az olajat leöntjük, konyhai itatós papírral leitatjuk a maradék zsírt. Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, kis lángon 10...
» Tovább

Tökmagolajos, fehér csokis túró gombóc

Kurucsai Annamária,
Tökmagolajos, fehér csokis túró gombóc
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a pirított panko morzsát, a kikapart vanília magokat, cukrot, sót citrom levét és héját. A vajat habosítjuk a tojássárgájával, a fehérjét kemény habbá verjük és több részletben óvatosan a túróhoz adjuk.Gombócokat formálunk belőle, megfőzzük majd pirított panko morzsába...
» Tovább

Kecskegidasült gombás pecsenyeszafttal

Kurucsai Annamária,
Kecskegidasült gombás pecsenyeszafttal
A kecskegida combot, szüzet fűszerezzük, bepácoljuk, és 2 órát állni hagyjuk. Ezután mangalicazsíron kissé sózva elősütjük, majd kb. 160-170°C-on sütőben, jénai edényben kevés vizet aláöntve, alufóliával letakarva 40 perc alatt megsütjük. A szegfűgombát/erdei vegyes gombát megmossuk,...
» Tovább

Füstölt kecskesajtos pogácsa recept

Kurucsai Annamária,
Füstölt kecskesajtos pogácsa recept
Egy tálba szitáljuk a lisztet, belekeverjük a sót, belemorzsoljuk az élesztőt (nem kell felfuttatni), és eldolgozzuk a zsiradékkal. Belekerül a tojássárgája és a kefírrel bedagasztjuk. Kelesztést nem igényel, azonnal másfél ujjnyi vastagra sodorjuk, megrácsozzuk és kiszaggatjuk...
» Tovább

Sajtkrémes masni

Kurucsai Annamária,
Sajtkrémes masni
Előmelegítjük a sütőt 200 ºC-ra. Kicsomagoljuk a tésztát. Lereszeljük a füstölt sajtot, majd elkeverjük a kecskesajttal, a dióval, a lereszelt fokhagymával, a paprikával, és a tejföllel. Hosszában kettévágjuk a tésztát, és az egyik felét megkenjük a sajtos krémmel. Ráfektetjük a...
» Tovább

Kecskegulyás (Múcsony)

Kurucsai Annamária,
Kecskegulyás (Múcsony)
Kecskegulyás (Múcsony)Az apró kockákra vágott hagymát a zsíron megpirítjuk, rátesszük a kockákra vágott, előre leforrázott kecskehúst, paprikával, sóval, borssal rövid ideig továbbpirítjuk. 2 liternyi vízzel felengedjük, köménymaggal ízesítve főzzük. Félfővésbe hozzáadjuk a kockákra vágott...
» Tovább

Kecskesajtos-meggyes háromszög

Kurucsai Annamária,
Kecskesajtos-meggyes háromszög
A meggyet lábosba tesszük, megszórjuk a cukorral, ráfacsarjuk a narancs levét. Hozzáadjuk a fahéjat és a csillagánizst, majd kis lángon főzni kezdjük. Ha levet engedett, felöntjük 2-3 ek vízben elkevert kukoricakeményítővel. Nagyobb hőfokon addig rotyogtatjuk, amíg ismét ki nem tisztul. Langyosra...
» Tovább

Kecskesajtos-tejfölös-tepertős hajtovány

Kurucsai Annamária,
Kecskesajtos-tejfölös-tepertős hajtovány
Hozzávalók a töltelékhez:20 dkg kecskesajt, 10 dkg tepertőHozzávalók a tetejére:1 db tojás, 12,5 dkg tejfölElkészítés:A tésztához összemelegítjük a tejet 1 dl vízzel, hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuka friss élesztőt. Átszitáljuk a lisztet egy tálba, hozzáadjuk a sót, 2 tojást, puhavajat és a...
» Tovább

Kelkáposztában sült kecske téli zöldségekkel

Kurucsai Annamária,
Kelkáposztában sült kecske téli zöldségekkel
A húst sózzuk, kevés olajon körbesütjük, majd kivesszük a serpenyőből. A meghámozott és karikára vágott gyökérzöldségeket a zöldfűszerekkel együtt lepirítjuk, a húst visszatesszük melléjük, felöntjük egy kevés  fehérborral, amit elfőzünk róla, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje,...
» Tovább