Kurucsai Annamária,
2020.02.25.
A kecskegida combot, szüzet fűszerezzük, bepácoljuk, és 2 órát állni hagyjuk. Ezután mangalicazsíron kissé sózva elősütjük, majd kb. 160-170°C-on sütőben, jénai edényben kevés vizet aláöntve, alufóliával letakarva 40 perc alatt megsütjük. A szegfűgombát/erdei vegyes gombát megmossuk,...
» Tovább
Kurucsai Annamária,
2020.02.25.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, belekeverjük a sót, belemorzsoljuk az élesztőt (nem kell felfuttatni), és eldolgozzuk a zsiradékkal. Belekerül a tojássárgája és a kefírrel bedagasztjuk. Kelesztést nem igényel, azonnal másfél ujjnyi vastagra sodorjuk, megrácsozzuk és kiszaggatjuk...
» Tovább
Kurucsai Annamária,
2020.02.25.
Előmelegítjük a sütőt 200 ºC-ra. Kicsomagoljuk a tésztát. Lereszeljük a füstölt sajtot, majd elkeverjük a kecskesajttal, a dióval, a lereszelt fokhagymával, a paprikával, és a tejföllel. Hosszában kettévágjuk a tésztát, és az egyik felét megkenjük a sajtos krémmel. Ráfektetjük a...
» Tovább
Kurucsai Annamária,
2019.06.12.
Kecskegulyás (Múcsony)Az apró kockákra vágott hagymát a zsíron megpirítjuk, rátesszük a kockákra vágott, előre leforrázott kecskehúst, paprikával, sóval, borssal rövid ideig továbbpirítjuk. 2 liternyi vízzel felengedjük, köménymaggal ízesítve főzzük. Félfővésbe hozzáadjuk a kockákra vágott...
» Tovább
Kurucsai Annamária,
2019.06.12.
A meggyet lábosba tesszük, megszórjuk a cukorral, ráfacsarjuk a narancs levét. Hozzáadjuk a fahéjat és a csillagánizst, majd kis lángon főzni kezdjük. Ha levet engedett, felöntjük 2-3 ek vízben elkevert kukoricakeményítővel. Nagyobb hőfokon addig rotyogtatjuk, amíg ismét ki nem tisztul. Langyosra...
» Tovább
Kurucsai Annamária,
2016.12.14.
Hozzávalók a töltelékhez:20 dkg kecskesajt, 10 dkg tepertőHozzávalók a tetejére:1 db tojás, 12,5 dkg tejfölElkészítés:A tésztához összemelegítjük a tejet 1 dl vízzel, hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuka friss élesztőt. Átszitáljuk a lisztet egy tálba, hozzáadjuk a sót, 2 tojást, puhavajat és a...
» Tovább
Kurucsai Annamária,
2016.12.13.
A húst sózzuk, kevés olajon körbesütjük, majd kivesszük a serpenyőből. A meghámozott és karikára vágott gyökérzöldségeket a zöldfűszerekkel együtt lepirítjuk, a húst visszatesszük melléjük, felöntjük egy kevés fehérborral, amit elfőzünk róla, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje,...
» Tovább
Kurucsai Annamária,
2016.02.23.
a töltelékhez:
25 dkg friss krémsajt
3 tojás
1 evőkanál liszt
só,
fekete bors
1/2 csésze szárított
paradicsom összevágva (ehelyett friss paradicsomot is lehet tenni bele, és lehet
apróra vágott füstölt szalonnát is)
20 dkg puha kecskesajt
szeletelve
20 dkg koktélparadicsom
olíva olajjal...
» Tovább
Kurucsai Annamária,
2016.02.16.
a körethez:
2 szál sárgarépa
2 közepes cékla
1 kicsi zellergumó
40 dkg burgonya
2 közepes fej vöröshagyma
só
frissen őrölt bors
2 kiskanál zsírA 4-5 kilós kecskegida fele
körülbelül négy személyre elég, akár kiadós étkezéshez is. A csonttal együtt,
nagyobb darabokra vágjuk, tepsibe...
» Tovább
Kurucsai Annamária,
2016.02.16.
A combot
jól megmossuk, lecsepegtetjük és szárazra töröljük. Ha van a felületen nagy
izomszalag, azt éles késsel óvatosan levágjuk. Eltávolítunk minden zsiradékot,
ami a húson található. Ez azért szükséges, mert leginkább fagyú van rajta, ami
igen jellegzetes ízű, és egyeseknek elég kellemetlen. Ha...
» Tovább