Zöldfűszeres bárányrilette

Nyomtatóbarát változat
Zöldfűszeres bárányrilette
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Egyéb főételek
Főételek
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg báránylapocka
őrölt színes bors
kb. 50 dkg zsír (a konfitáláshoz)
1 szál friss rozmaring
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma a konfitáláshoz+3 gerezd az ízesítéshez
3 db babérlevél
1,5 dl száraz fehérbor
1 kis csokor snidling
Elkészítés: 

A húst megmossuk, enyhén sózzuk, majd tepsibe tesszük, és felöntjük a felmelegített zsírral. (Fontos, hogy olyan tepsit használjunk, amiben a zsír ellepi a húst, különben kiszárad sütés közben.)
A zsírba tesszük a rozmaringot, a tisztított, felezett vöröshagymát, a gerezdekre szedett fokhagymafejet és a babérlevelet. 90 fokos sütőben 2-2,5 órán keresztül sütjük, konfitáljuk.
Kivesszük a húst, majd leszűrjük a zsírt, kihűtjük. A húst szálaira szedjük, a leszűrt zsír negyedét egy serpenyőben felmelegítjük, majd rászórjuk a húst, ráöntjük a bort, és kb. fél óráig szép lassan pároljuk.
Lezárjuk a gázt, majd fűszerezzük a finomra vágott 3 gerezd fokhagymával, őrölt színes borssal és az apróra vágott snidlinggel. Hűtőbe tesszük néhány órára, hidegen evőkanállal megformázva tálaljuk. Friss kenyeret, pirítóst kínálunk mellé.

 

(Nők Lapja Konyha 2014. április)

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh