
Zöldfűszeres bárány
Kurucsai Annamária, 2015.05.04.

Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje:
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa:
Egytálételek
Főételek
Hozzávalók:
1 báránycomb (kb. 2,5 kg-os)
1 evőkanál kakukkfű
1 evőkanál rozmaring
1 evőkanál bazsalikom
1 evőkanál petrezselyem
4 evőkanál étolaj
3 gerezd fokhagyma
só
Elkészítés:
A fűszereket, valamint az apróra vágott fokhagymát keverjük bele az olajba, majd a fűszeres olajjal alaposan dörzsöld be a bárányt, és hagyjuk állni legalább egy óriáig.
Tegyük a combot tepsibe, öntsük fel 2,5 dl vízzel, és előbb lefedve, majd ha már megpuhult, akkor fólia nélkül süsük összesen körülbelül 1 órán keresztül, időnként a saját levével meglocsolgatva.
Recepthez kapcsolódó termelők
Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:
![]() |
Cím | Telefonszám | Fajták |
---|---|---|---|
Apró Mihály | 29/350-160; 30/473-2286 | Magyar merinó juh | |
Hegedűs Józsefné | +36 30/2660-204 | Magyar merinó juh |
Kérjük, a fenti listában szereplő termelők személyes megkeresése előtt érdeklődjön a rendelkezésre álló készletekről a termelő adatlapján feltüntetett telefonon vagy e-mailben.
© Magyar Juh és Kecsketenyésztő Szövetség - Minden jog fenntartva!
Belépés
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
Cím: 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím: 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon: (+36-1) 412-50-30
Fax: (+36-1) 412-50-31
E-mail: iroda [at] mjksz [dot] hu