Zöldfűszeres bárány

Nyomtatóbarát változat
Zöldfűszeres bárány
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Egytálételek
Főételek
Hozzávalók:
1 báránycomb (kb. 2,5 kg-os)
1 evőkanál kakukkfű
1 evőkanál rozmaring
1 evőkanál bazsalikom
1 evőkanál petrezselyem
4 evőkanál étolaj
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés: 
A fűszereket, valamint az apróra vágott fokhagymát keverjük bele az olajba, majd a fűszeres olajjal alaposan dörzsöld be a bárányt, és hagyjuk állni legalább egy óriáig.

Tegyük a combot tepsibe, öntsük fel 2,5 dl vízzel, és előbb lefedve, majd ha már megpuhult, akkor fólia nélkül süsük összesen körülbelül 1 órán keresztül, időnként a saját levével meglocsolgatva. 

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh