
VÖRÖSBOROS BÁRÁNYCSÜLÖK

A csülkökről levágjuk a felesleges zsírt, hártyát. A leveszöldséget felaprítsuk, a hagymát és fokhagymákat meghámozzuk. A csülköket sózzuk és borsozzuk, majd forró olajon minden oldalról átsütjük (sütés előtt átkötözhetjük konyhai kötöző zsinórral, így szebben megtartja a formáját a párolási idő alatt). A visszamaradt zsiradékon átpirítjuk a zöldségeket és a hagymát. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ezzel is átpirítjuk rövid ideig, majd felöntjük a borral és az alaplevessel. Felforraljuk. Hozzáadjuk az egész fokhagymákat, rozmaringot, majd ráhelyezzük a csülköket. Lefedve 140 fokos sütőben kb. 3 órát sütjük. A sütési idő felénél a csülköket egyszer átforgatjuk. Ha a hús elkészült (azaz omlósan puha) óvatosan kiemeljük a csülköket a szaftból, melegen tartjuk.
A keletkezett zöldséges szaftot szitán átnyomjuk, szükség szerint forralással még redukáljuk (forraljuk el a levét). Igény szerint ízesítjük még sóval és borssal. Párolt petrezselymes bulgurral (tört búza) körítjük.
Recepthez kapcsolódó termelők
Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:
![]() |
Cím | Telefonszám | Fajták |
---|---|---|---|
Apró Mihály | 29/350-160; 30/473-2286 | Magyar merinó juh | |
Hegedűs Józsefné | +36 30/2660-204 | Magyar merinó juh |
Kérjük, a fenti listában szereplő termelők személyes megkeresése előtt érdeklődjön a rendelkezésre álló készletekről a termelő adatlapján feltüntetett telefonon vagy e-mailben.
Belépés
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
Cím: 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím: 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon: (+36-1) 412-50-30
Fax: (+36-1) 412-50-31
E-mail: iroda [at] mjksz [dot] hu