Tűzdelt kecskecomb burgonyakrokettel

Nyomtatóbarát változat
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Felnőtt kecske húsából készült ételek
Kecske
Étel típusa: 
Sültek
Főételek
Hozzávalók:
1 db kecskecomb csontosan
20 dkg füstölt szalonna
őrölt bors
egész szegfűszeg
1 csomag vegyes zöldség
2 dkg vaj
olaj a sütéshez
Elkészítés: 

A combot megtűzdeljük szalonnával és egész szegfűszeggel, majd sózzuk, borsozzuk. Kiolajozott tepsibe halmozzuk a megtisztított és darabolt zöldségeket, ezekre helyezzük a combot.

Kevés folyadékot öntünk alá, majd lefedve sütőben 130-140 fokon készre pároljuk.

A végén kitakarva, a sütőt 180 fokra véve pirosra sütjük.

A burgonya ropogósokat bő olajban kisütjük.

/ Dr. Kukovics Sándor: Juh és kecske ételeinkből/