
Török pizza bárányhússal (lahmacun)

Az élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos víz felében, 15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet
tálba szitáljuk, majd a sóval, a felfutott élesztővel és a maradék langyos vízzel bedagasztjuk,
a tetejét pár csepp olajjal megkenjük, és letakarva, langyos helyen 1 órát
kelesztjük.
Az olaj és a vaj keverékén megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Egy tálban összedolgozzuk
a bárányhúst a dinsztelt hagymával, a paradicsompürével, pici cukorral, a
chilivel és a mentával, sózzuk, borsozzuk.
A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A tésztát lisztezett felületre borítjuk, kicsit átgyúrjuk,
majd 4 részre osztjuk. Ovális lapokká nyújtjuk, olajozott tepsire tesszük, egyenletesen
elosztjuk rajtuk a bárányhúsos keveréket, a széleket kissé visszahajtjuk. Kb. 20 perc alatt
megsütjük, majd tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel, meglocsoljuk friss citromlével.
A recepteket lektorálta és az ételeket készítette Liptai Zoltán mesterszakács.
Recepthez kapcsolódó termelők
Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:
![]() |
Cím | Telefonszám | Fajták |
---|---|---|---|
Apró Mihály | 29/350-160; 30/473-2286 | Magyar merinó juh | |
Hegedűs Józsefné | +36 30/2660-204 | Magyar merinó juh |
Kérjük, a fenti listában szereplő termelők személyes megkeresése előtt érdeklődjön a rendelkezésre álló készletekről a termelő adatlapján feltüntetett telefonon vagy e-mailben.
Belépés
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
Cím: 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím: 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon: (+36-1) 412-50-30
Fax: (+36-1) 412-50-31
E-mail: iroda [at] mjksz [dot] hu