
Tormás bárányragu zöldségekkel

A báránylapockát 4 cm-es kockákra vágjuk. A felaprított vöröshagymát az olívaolajon
és a vajon üvegesre sütjük, hozzáadjuk a húst, a borókabogyót, a zúzott fokhagymát,
sózzuk, borsozzuk, és lefedve addig pároljuk, amíg el nem fő a leve. Felöntjük a fehérborral
és kevés vízzel. Félig lefedve, közepes tűzön teljesen megpuhítjuk. Hozzáadjuk
a tormát, összeforraljuk, a tejszínnel dúsítjuk, és lassú tűzön további 10 percig
főzzük. A körethez a megtisztított gyökérzöldséget csíkokra vágjuk, az olívaolajon
pirítani kezdjük. Kevés cukrot szórunk rá, sózzuk, borsozzuk, és kb. 1 dl vizet öntünk
alá. Addig kevergetjük, amíg el nem fő a leve, majd hozzáadjuk a zöldborsót, megszórjuk
kakukkfűvel, és 10 percig pároljuk. A tormás bárányragut a párolt zöldségekre
szedve tálaljuk, és megszórjuk aprított petrezselyemzölddel.
A recepteket lektorálta és az ételeket készítette Liptai Zoltán mesterszakács.
Recepthez kapcsolódó termelők
Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:
![]() |
Cím | Telefonszám | Fajták |
---|---|---|---|
Apró Mihály | 29/350-160; 30/473-2286 | Magyar merinó juh | |
Hegedűs Józsefné | +36 30/2660-204 | Magyar merinó juh |
Kérjük, a fenti listában szereplő termelők személyes megkeresése előtt érdeklődjön a rendelkezésre álló készletekről a termelő adatlapján feltüntetett telefonon vagy e-mailben.
Belépés
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
Cím: 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím: 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon: (+36-1) 412-50-30
Fax: (+36-1) 412-50-31
E-mail: iroda [at] mjksz [dot] hu