Tejszínes birkamáj ragu rizzsel

Nyomtatóbarát változat
Tejszínes birkamáj ragu rizzsel
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Birkahús ételek (felnőtt állatból)
Juh
Étel típusa: 
Raguk, pörköltek
Főételek
4 főre
80 dkg birkamáj
1 dl olaj
20 dkg póréhagyma
2 dl tejföl
1 dl száraz fehérbor
késhegynyi chili
5 dkg liszt
1 dl tejszín
3 dkg vaj
Elkészítés: 

A felcsíkozott májat olajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt hagymát. Amikor a hagyma kezd megfonnyadni, felöntjük a borral és vízzel. Sózzuk, a chilivel ízesítjük, majd készre pároljuk. Amint a máj megpuhult, hozzákeverjük a tejfölt, a tejszínt és a lisztet, így sűrítjük az ételt. Végül rászórjuk a vajdarabkákat, és ízlés szerint rizzsel kínáljuk.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh