Tejfölös - tejszínes tárkonyos bárányragu leves

Nyomtatóbarát változat
Tejfölös - tejszínes tárkonyos bárányragu leves
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Levesek
Hozzávalók:
0,5 dl olaj
1 közepes fej vöröshagyma
60 dkg bárány apróhús
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
10 dkg zöldborsó
4 db közepes csiperke
Só, frissen őrölt bors
2 evőkanál sűrű tejföl
0,5 dl 30%-os tejszín
2 evőkanál liszt
1 kis csokor petrezselyem
1 kiskanál aprított friss tárkonylevél
Tárkonyecet
Főtt házi csipetke, a birkagulyásnál leírtak alapján készítve.
Elkészítés: 

A forró olajon megpirítjuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a megmosott bárány apróhúst, a kisebb kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, a zöldborsót, a cikkekre darabolt gombát, és az egészet közepes tűzön kicsit összepirítjuk.

Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy 4-5 ujjnyival ellepje, majd ha felforrt sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön megfőzzük.

Végül a tejfölből, tejszínből, lisztből készített habarással besűrítjük, az aprított petrezselyemmel, friss tárkonnyal fűszerezzük, és lassú tűzön még 3-4 percet főzzük.

Ekkor lehúzzuk a tűzről, és tárkonyecettel pikánsra-savanykásra ízesítjük.

Tálaláskor a főtt csipetkét tányérokba szedjük, rámerjük a forró tárkonyos bárányragu levest, és megszórjuk aprított petrezselyemmel.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh