Tejfeles - gombás báránypaprikás galuskával

Nyomtatóbarát változat
Tejfeles - gombás báránypaprikás galuskával
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Raguk, pörköltek
Főételek
Hozzávalók:
10 dkg füstölt szalonna
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fűszerpaprika
80 dkg bárány apróhús
Só, frissen őrölt bors
15 dkg csiperke
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
3 evőkanál sűrű tejföl
2 evőkanál liszt
A körethez:
50 dkg liszt
3 db tojás
1 jó kiskanál só
3 evőkanál olaj
Elkészítés: 

A füstölt szalonnát kicsi kockákra vágjuk, kisütjük a zsírját, majd rászórjuk az aprított vöröshagymát, a fokhagymát, és kicsit megfuttatjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, most hozzáadjuk a megmosott bárány apróhúst, sózzuk, borsozzuk, annyi vizet öntünk rá, hogy félig ellepje és közepes tűzön lefedve, félpuhára pároljuk.

Ekkor rászórjuk a cikkekre vágott gombát, a szeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, a levét kevés vízzel pótoljuk, és készre pároljuk. Ha elkészült tejfölös habarással sűrítjük, ha felforrt lehúzzuk a tűzről. A körethez a lisztet a tojásokkal, sóval, annyi hideg vízzel elkeverjük, hogy sűrű állagú tésztát kapjunk, majd a sós forró vízbe szaggatva kifőzzük.

Végül leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetjük, és az olajjal összeforgatjuk, hogy ne ragadjon össze.

Tálaláskor a meleg galuskát formázva tányérra halmozzuk, mellészedjük a báránypaprikást, és paradicsommal, paprikával, petrezselyemmel díszítjük.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh