
Tejfeles - gombás báránypaprikás galuskával

A füstölt szalonnát kicsi kockákra vágjuk, kisütjük a zsírját, majd rászórjuk az aprított vöröshagymát, a fokhagymát, és kicsit megfuttatjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, most hozzáadjuk a megmosott bárány apróhúst, sózzuk, borsozzuk, annyi vizet öntünk rá, hogy félig ellepje és közepes tűzön lefedve, félpuhára pároljuk.
Ekkor rászórjuk a cikkekre vágott gombát, a szeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, a levét kevés vízzel pótoljuk, és készre pároljuk. Ha elkészült tejfölös habarással sűrítjük, ha felforrt lehúzzuk a tűzről. A körethez a lisztet a tojásokkal, sóval, annyi hideg vízzel elkeverjük, hogy sűrű állagú tésztát kapjunk, majd a sós forró vízbe szaggatva kifőzzük.
Végül leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetjük, és az olajjal összeforgatjuk, hogy ne ragadjon össze.
Tálaláskor a meleg galuskát formázva tányérra halmozzuk, mellészedjük a báránypaprikást, és paradicsommal, paprikával, petrezselyemmel díszítjük.
Recepthez kapcsolódó termelők
Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:
![]() |
Cím | Telefonszám | Fajták |
---|---|---|---|
Apró Mihály | 29/350-160; 30/473-2286 | Magyar merinó juh | |
Hegedűs Józsefné | +36 30/2660-204 | Magyar merinó juh |
Kérjük, a fenti listában szereplő termelők személyes megkeresése előtt érdeklődjön a rendelkezésre álló készletekről a termelő adatlapján feltüntetett telefonon vagy e-mailben.
Belépés
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
Cím: 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím: 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon: (+36-1) 412-50-30
Fax: (+36-1) 412-50-31
E-mail: iroda [at] mjksz [dot] hu