Tavaszi bárányragu

Nyomtatóbarát változat
Tavaszi bárányragu
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Raguk, pörköltek
Főételek
4 személyre
70 dkg kicsontozott báránycomb (lapocka is lehet)
4 evőkanál olaj
1 nagy vöröshagyma
1 csomó (3 sárgarépa és 2 petrezselyemgyökér) zsenge leveszöldség
25 dkg csiperkegomba
1 kiskanál só
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 mokkáskanál ételízesítő por
fél csokor petrezselyem
30 dkg konzerv zöldségkeverék
Elkészítés: 

A combot (lapockát) 1,5-2 centis kockákra vágjuk. Az olajat egy lábasban megforrósítjuk és a finomra vágott vö­rös­hagymát fél perc alatt megfuttatjuk benne. A húst rárakjuk, fehéredésig sütjük, majd egy kevés vizet öntünk alá, és lefödve, kis lángon kb. 45 perc alatt majdnem puhára pároljuk. Fontos, hogy amikor a leve elfő, mindig csak egy kevés vízzel pótoljuk.

A leveszöldségeket megtisztítjuk, a répát és a gyökeret karikákra, a gombát vékony cikkekre vágjuk. A majdnem puha húshoz adjuk, megsózzuk, megborsozzuk, az ételízesítővel és a finomra aprított petrezselyemmel fűszerezzük. Egy kevés vizet öntünk alá, és lefödve, kis lángon kb. 20 perc alatt puhára pároljuk, végül a lecsöpögtetett konzervzöldséget is hozzáadjuk, és 4-5 percig főzzük. Akkor jó, ha a végére olyan leve lesz, mint egy hígabb pörköltnek.

Párolt rizs vagy rizibizi illik köretnek hozzá.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh