Svéd bárányragu wokban

Nyomtatóbarát változat
Svéd bárányragu wokban
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Egytálételek
Főételek
4 főre
15 dkg cukor
60 dkg báránylapocka
6-7 db babérlevél
bors
20 dkg bacon
20-30 dkg gomba
20 dkg vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
fél citrom
2 dl száraz fehér bor
5 dkg vaj
50 dkg széles metélt
20 dkg vagy 1 konzerv vajbab
Elkészítés: 

Serpenyőben cukrot karamellizálunk, belerakjuk az apróra vágott bárányhúst, átforgatjuk, utána babérlevelet, sót, borsot, bacon-t, gombát, vöröshagymát, fokhagymát adunk hozzá, majd egy kicsi citromlevet. Amikor ez megdinsztelődött fehér borral készre pároljuk. Köret: széles metélt, ehhez vajon  zöldbabot párolunk, apróra tört fokhagymával. Tálalás előtt összekeverjük.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh