
Svéd bárányragu wokban

Serpenyőben cukrot karamellizálunk, belerakjuk az apróra vágott bárányhúst, átforgatjuk, utána babérlevelet, sót, borsot, baconszalonnát, gombát, vöröshagymát, fokhagymát adunk hozzá, majd egy kicsi citromlevet. Amikor ez megdinsztelődött fehér borral készre pároljuk. Köret: széles metélt, ehhez vajon zöldbabot párolunk, apróra tört fokhagymával. Tálalás előtt összekeverjük.
Recepthez kapcsolódó termelők
Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:
![]() |
Cím | Telefonszám | Fajták |
---|---|---|---|
Apró Mihály | 29/350-160; 30/473-2286 | Magyar merinó juh | |
Hegedűs Józsefné | +36 30/2660-204 | Magyar merinó juh |
Kérjük, a fenti listában szereplő termelők személyes megkeresése előtt érdeklődjön a rendelkezésre álló készletekről a termelő adatlapján feltüntetett telefonon vagy e-mailben.
Belépés
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
Cím: 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím: 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon: (+36-1) 412-50-30
Fax: (+36-1) 412-50-31
E-mail: iroda [at] mjksz [dot] hu