Svéd bárányragu wokban

Nyomtatóbarát változat
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Raguk, pörköltek
Főételek
Hozzávalók:
15 dkg cukor
60 dkg báránylapocka
6-7 db babérlevél
bors
20 dkg baconszalonna
20-30 dkg gomba
20 dkg vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
fél citrom
2 dl száraz fehér bor
5 dkg vaj
50 dkg széles metélt
20 dkg vagy 1 konzerv vajbab
Elkészítés: 

Serpenyőben cukrot karamellizálunk, belerakjuk az apróra vágott bárányhúst, átforgatjuk, utána babérlevelet, sót, borsot, baconszalonnát, gombát, vöröshagymát, fokhagymát adunk hozzá, majd egy kicsi citromlevet. Amikor ez megdinsztelődött fehér borral készre pároljuk. Köret: széles metélt, ehhez vajon zöldbabot párolunk, apróra tört fokhagymával. Tálalás előtt összekeverjük.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh