
Sült burgonya kecskesajtos mártogatóssal

A krumplit megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, és megfőzzük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az olívaolajat fűszerezzük meg alaposan sóval, borssal, préselt fokhagymával. Ha már eleve fűszeres olajat használok, akkor nem is teszek hozzá mást. Ha nem, akkor mehet bele rozmaring vagy bazsalikom. A főtt krumplit leszűrjük, és alaposan megforgatjuk a fűszeres olajban. Betoljuk 50-60 percre a forró sütőbe, amíg szép aranybarnára sül.
A kecskesajtot, a krémsajtot és a tejfölt mixerbe vagy késes aprítóba tesszük, és homogén krémet keverünk belőle. Aprított snidlinggel ízesítjük, és a krumpli mellé tálaljuk kis tálkákban.
Recepthez kapcsolódó termelők
Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:
![]() |
Cím | Telefonszám | Fajták |
---|---|---|---|
Baranya Zsuzsanna | 33/475-701; 30/573-8202 | ||
Illésné Magasföldi Amarill | 75/331-140; 20/318-3878 | Magyar parlagi kecske | |
Ivanics Mihály | 20/5744-583 | Magyar parlagi kecske | |
Jáki Dóra | 70/9777-152, 70/977-7153 | Magyar parlagi kecske | |
Juhász András | 20/263-5300 | Anglo - Núbiai kecske | |
Kárász Tamás | 20/5857-711, 30/9392-580 | Szánentáli kecske | |
Kocsisné D. Kincses Zsófia | 76/702-204; 30/905-6282 | ||
Nagy-Hajdu Tímea | 30/2596-393 | Szánentáli kecske | |
Némethné Biacsis Edit | 20/562-5401 | Alpesi kecske | |
Pap Cecília dr. | 70/9301-095 | Magyar parlagi kecske | |
Papp Gergely | 30/444-7826 | Alpesi kecske | |
Pődör Viktória | 30/275-5866 | Murcia-granadai kecske | |
Poser Beáta | 20/918-0194 | ||
Sajtkirály Kft. | 36/310-004, 30/976-0703 | ||
Sárkány Ferenc | 36/542-253; 70/256-6908 | Alpesi kecske | |
Szabados Andor | 30/579-1968 | Alpesi kecske | |
Takács Imre | 20/494-4852 | Alpesi kecske | |
Vass Tamás | 70/3604-477 |
Kérjük, a fenti listában szereplő termelők személyes megkeresése előtt érdeklődjön a rendelkezésre álló készletekről a termelő adatlapján feltüntetett telefonon vagy e-mailben.
Belépés
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
Cím: 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím: 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon: (+36-1) 412-50-30
Fax: (+36-1) 412-50-31
E-mail: iroda [at] mjksz [dot] hu