SÜLT BÁRÁNYCOMB PARADICSOMOS MÁRTÁSSAL

Nyomtatóbarát változat
SÜLT BÁRÁNYCOMB PARADICSOMOS MÁRTÁSSAL
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Sültek
Főételek
Hozzávalók
1-1,5 kg bárányhús
5dkg zsír vagy vaj
20 dkg füstölt szalonna
10 dkg csíkokra vágott főtt sonka
3-4 dkg. só
2 evôkanál paradicsompüré
1 kiskanál bors
1 evôkanál liszt
1 dl vörösbor
1 kiskanál pirospaprika
0,5 dl tejföl
csapott evôkanál cukor
Elkészítés: 

A báránycombot kicsontozzuk és vékony zsineggel átkötözzük. Megtűzdeljük a főtt sonkaszeletekkel és a csíkokra vágott füstölt szalonna felével. Megsózzuk, megborsozzuk. A maradék füstölt szalonnát felaprítjuk, kiolvasztjuk és zsírjával a combot meglocsoljuk. Előmelegített sütőbe, kisebb tepsibe tesszük, alufóliával  letakarjuk, időnként óvatosan leemelve a fóliát, saját zsírjával meglocsoljuk. Közepes sütési hőmérsékleten a comb nagyságától függően kb. egy órán keresztül sütjük. Közben a bort a pirospaprikát és a tejfölt összekeverjük és kenőtollal vagy ecsettel pirosodó húst többször megkenjük. A paradicsompürét a zsíron vagy vajon megpirítjuk, elkeverjük a liszttel és 2-3 dl vízzel felengedjük. Enyhén megcukrozzuk, felforraljuk. Amikor mélyvörösre megsült a comb, kivesszük a zsineget levágjuk róla. Majd a pecsenyét felszeleteljük és a mártást ráöntjük.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh