
Spenótos juhtúróval töltött burgonya

Meghámozzuk és kettévágjuk a főtt krumplikat. A belsejüket egy kicsi éles kés vagy egy karalábévájó segítségével kikaparjuk, félretesszük. A megtisztított, megmosott, lecsöpögtetett parajt kevés vajon megfonnyasztjuk, elkeverjük a zúzott fokhagymával, a juhtúróval, meg a kivájt, apróra összevágott burgonyadarabokkal. Pár percig együtt pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Visszatöltjük az előkészített burgonyacsónakokba. Egy kisebb tepsit kikenünk a megmaradt vajjal, beleültetjük a megtöltött krumplikat, és 180-200 °C-os forró sütőben jól átpirítjuk.
Recepthez kapcsolódó termelők
Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:
![]() |
Cím | Telefonszám | Fajták |
---|---|---|---|
Baranya Zsuzsanna | 33/475-701; 30/573-8202 | Lacaune juh | |
Nagy-Hajdu Tímea | 30/2596-393 | Szánentáli kecske |
Kérjük, a fenti listában szereplő termelők személyes megkeresése előtt érdeklődjön a rendelkezésre álló készletekről a termelő adatlapján feltüntetett telefonon vagy e-mailben.
Belépés
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
Cím: 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím: 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon: (+36-1) 412-50-30
Fax: (+36-1) 412-50-31
E-mail: iroda [at] mjksz [dot] hu