Spenótos juhtúróval töltött burgonya

Nyomtatóbarát változat
Spenótos juhtúróval töltött burgonya
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Juhtúróból készült ételek
Juh
Étel típusa: 
Egytálételek
Főételek
Speciális ételek: 
Vegetáriánus étel
Hozzávalók:
4 nagyobb vagy 8 kisebb héjában főtt burgonya
20 dkg friss spenót
2 gerzd fokhagyma
10 dkg juhtúró
1 tojás
5 dkg vaj
bors
Elkészítés: 

Meghámozzuk és kettévágjuk a főtt krumplikat. A belsejüket egy kicsi éles kés vagy egy karalábévájó segítségével kikaparjuk, félretesszük. A megtisztított, megmosott, lecsöpögtetett parajt kevés vajon megfonnyasztjuk, elkeverjük a zúzott fokhagymával, a juhtúróval, meg a kivájt, apróra összevágott burgonyadarabokkal. Pár percig együtt pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Visszatöltjük az előkészített burgonyacsónakokba. Egy kisebb tepsit kikenünk a megmaradt vajjal, beleültetjük a megtöltött krumplikat, és 180-200 °C-os forró sütőben jól átpirítjuk.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Baranya Zsuzsanna
2543 Süttő, Bikol puszta 30.
Honlap: 
33/475-701; 30/573-8202
Nagy-Hajdu Tímea
3300 Eger, Baktai út 42.
Honlap: 
30/2596-393 Szánentáli kecske