Sonkás juhtúróval töltött csirkecomb rizibizivel

Nyomtatóbarát változat
Sonkás juhtúróval töltött csirkecomb rizibizivel
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Juhtúróból készült ételek
Juh
Étel típusa: 
Egyéb főételek
Főételek
Hozzávalók 4 személyre
10 dkg füstölt sonka
olaj
20 dkg juhtúró
1 tojás
4 dkg zsemlemorzsa
4 egész csirkecomb
10 dkg vaj
30 dkg zöldborsó
1 csokor petrezselyem
bors
30 dkg főtt rizs
Elkészítés: 

A füstölt sonkát kis kockákra vágjuk, majd kevés olajon kicsit megpirítjuk. Keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a juhtúrót, a tojást és a zsemlemorzsát, összekeverjük.

A tölteléket cső nélküli habzsákba szedjük, és a csirkecomb bőre alá töltjük. A csirkét kívülről besózzuk, majd olajozott tepsibe tesszük, és 160 fokos sütőben kb. 45 perc alatt pirosra sütjük.
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, a zöldborsót megforgatjuk rajta, megszórjuk a vágott petrezselyemmel és sóval, borssal. Hozzáadjuk a főtt rizst, összeforgatjuk. Köretként a hús mellé tálaljuk.

 

(Nők Lapja Konyha 2014. április)

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Baranya Zsuzsanna
2543 Süttő, Bikol puszta 30.
Honlap: 
33/475-701; 30/573-8202
Nagy-Hajdu Tímea
3300 Eger, Baktai út 42.
Honlap: 
30/2596-393 Szánentáli kecske