Sárgaborsóleves bárányhússal

Nyomtatóbarát változat
Sárgaborsóleves bárányhússal
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Levesek
4 főre
60 dkg csontos bárányhús
15 dkg sárgaborsó
5 dkg vaj
2 db zsemle
bors
Elkészítés: 

A húst feldaraboljuk, sós vízben feltesszük főni, majd lehabozzuk. Utánasózunk, borsozzuk és puhára főzzük. Mikor a hús megpuhult, kivesszük, kicsontozzuk. A húslében megfőzzük a sárgaborsót és átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a húst, még egyszer felforraljuk és vajban pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh