Sárgabarackos bárány bulgursalátával

Nyomtatóbarát változat
Sárgabarackos bárány bulgursalátával
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Egytálételek
Főételek
Hozzávalók 4 személyre
1 kg báránycomb (vagy lapocka)
2 teáskanál só
2 evőkanál liszt
1 dl mogyoróolaj
5 dkg vaj
16 dkg vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál paradicsom püré
1 mokkáskanál bors
1 ág kakukkfű
1 ág rozmaring
2 dl fehérbor (ha van, tokaji)
2 dl zöldség leves
50 dkg sárgabarack
A bulgursalátához: 25 dkg bulgur
1 fej lilahagyma
2 szem paradicsom
1 csokor petrezselyem
4 evőkanál olívaolaj
1/2 citrom leve
Elkészítés: 

1. A bulgurt átmossuk, fél liter forrásban lévő vízzel leöntjük, és lefedve várjuk, hogy magába szívja a nedvességet.

2. A báránycombot kicsontozzuk. Kockára vágjuk, sózzuk, lisztben megforgatjuk, mogyoróolajon megpirítjuk.

3. A megsült húsokat egy hőálló tálba szedjük.

4. A visszamaradt olajat kiegészítjük a vajjal, megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a paradicsompürét, fűszerezzük, felengedjük a borral és a zöldséglevessel, hozzáöntjük a húshoz, és összekeverjük.

5. A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk, a ragu tetejére tesszük, és 40 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

6. A zöldségeket (hagyma, paradicsom) kiskockákra, a petrezselymet apróra vágjuk, és összekeverjük a kihűlt és lecsöpögtetett bulgurral, sózzuk, borsozzuk, citromlével és olívaolajjal meglocsoljuk, majd jól összeforgatjuk.

7. A bárányragut a bulgursalátával kínáljuk.

1 óra
Fogyasztható: azonnal

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh